1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İsrail’in Gazze’deki Soykırım Suçu: Türkiye Müdahil Oluyor

İsrail’in Gazze’deki Soykırım Suçu: Türkiye Müdahil Oluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lahey’e gitmeden önce İstanbul Havalimanı VİP Terminali’nde Türkiye’nin UAD’deki “soykırım” davasına müdahillik başvurusuna ilişkin konuşan bir kişi, 7 Ekim 2023’ten itibaren İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediğini belirtti.

İsrail’in çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 40 bin kişiyi öldürdüğüne dikkat çeken bu kişi, İsrail’in kuvözdeki bebekler dahil olmak üzere Gazzelileri yok etmeye çalıştığını söyledi.

Güney Afrika’nın 29 Aralık 2023’te UAD’de İsrail’e karşı açtığı soykırım davasının Birleşmiş Milletler Soykırımı Önleme ve Cezalandırma Sözleşmesi’ne dayanılarak açılan bir dava olduğunun vurgulayan bu kişi, Türkiye’nin bu dava için müdahil olacağını belirtti.

Bu kişi, Türkiye’nin Lahey’de UAD’ye dileklerini sunacaklarını ve Türkiye’nin müdahillik için en kapsamlı başvuruyu yapacak ülke olduğunu söyledi. Ayrıca, diğer ülkelerin de müdahillik başvurusunda bulunduğunu hatırlattı.

Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili bir başka kişi de, Lahey’de Gazze’de İsrail’in gerçekleştirdiği soykırıma karşı açılan davada Türkiye’nin müdahillik dilekçesini sunacaklarını ve Türkiye’nin görüşlerini dile getireceklerini belirtti.

İsrail’in yargılanmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan bu kişi, İsrail’in soykırımdan ceza alması için Türkiye’nin üzerine düşen katkıyı yapacağını ifade etti. Ayrıca, hazırladıkları dosyaya güvendiklerini ve adalet sistemi içinde İsrail’e karşı atılacak adımları desteklemek için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Denizli Milletvekili bir başka kişi yarın Türkiye adına Lahey’de UAD’ye müdahillik dilekçesi sunacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’deki Soykırım Suçu: Türkiye Müdahil Oluyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin