1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İsrail’in Gazze’deki Soykırım Suçunu Türkiye Lahey’de Gündeme Taşıyacak

İsrail’in Gazze’deki Soykırım Suçunu Türkiye Lahey’de Gündeme Taşıyacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Havalimanı VIP Terminali’nde Türkiye’nin UAD’deki “soykırım” davasına ilişkin konuşan bir muhabire göre, Lahey’e gitmeden önce Yüksel, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze’de soykırım suçu işlediğini belirtti. İsrail’in çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 40 bin kişiyi öldürdüğünü ve kuvözdeki bebekler dahil olmak üzere Gazzelileri yok etmeye çalıştığını söyledi.

Güney Afrika’nın 29 Aralık 2023’te UAD’de açtığı soykırım davasının BM Soykırımı Önleme ve Cezalandırma Sözleşmesi’ne dayandığını belirten Yüksel, Türkiye’nin müdahil olduğu ve Lahey Büyükelçiliği tarafından not verilerek resmi kayıt altına alındığı belirtti. Türkiye’nin en kapsamlı başvuruyu yapacak ülke olduğunu vurgulayarak, hazırlanan deliller ve tanıklarla desteklenmiş başvurunun soykırım suçunu kanıtlayacak şekilde sunulacağını belirtti.

Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Lahey’de Türkiye’nin müdahillik dilekçesini sunacağını ve Türkiye’nin görüşlerini ifade edeceğini söyledi. İsrail’in yargılanmasının önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin katkı yapması gerektiğini belirtti. Hazırlanan dosyaya güvendiklerini ve soykırımın sonlanmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın da katılımıyla yarın Türkiye adına Lahey’de UAD’ye müdahillik dilekçesi sunulacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’deki Soykırım Suçunu Türkiye Lahey’de Gündeme Taşıyacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin