1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AFAD verilerine göre Adana’da 3 art arda deprem!

AFAD verilerine göre Adana’da 3 art arda deprem!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 05.32, 05.33 ve 05.34’te sırasıyla 4.6, 4.5 ve 4.0 büyüklüğünde ve 7.0 kilometre derinlikte üç deprem meydana geldi. Bu depremler Kozan ve merkez Seyhan ilçelerinde hissedilirken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı ve AFAD ekipleri saha tarama çalışmalarına başladı.

CNN Türk’te canlı yayında konuşan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremin geniş bir alanda hissedildiğini belirtti. Adana, Kahramanmaraş ve çevresinde hissedilen bu depremlerin insanlar için endişe verici olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Ersoy, bölgedeki yapı stoklarının eski olduğunu ve buna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Ersoy, 1998 yılında meydana gelen bir depremin bölgede yıkıcı etkiye yol açtığını ve bu bölgenin deprem bölgesi olduğunu belirtti. Ayrıca, Kozan ve Savrun faylarının aktif olduğunu ve bölgede yaşanabilecek depremlere karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Çukurova bölgesindeki zeminin kötü olduğunu ve bölgede 6 büyüklüğünde depremler meydana gelebileceğini belirten Prof. Dr. Ersoy, bu depremlerin ardı ardına gelmesinin bir genel uyarı olarak alınması gerektiğini söyledi. Ayrıca, bölgede meydana gelebilecek artçı depremler hakkında spekülatif yorumlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AFAD verilerine göre Adana’da 3 art arda deprem!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin