1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kum Zambağı Bursa Sahillerinde Koruma Altında!

Kum Zambağı Bursa Sahillerinde Koruma Altında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Doğa Koruma Birliği tarafından dünyada nadir rastlanması ve neslinin tükenme tehlikesi nedeniyle koruma altına alınan ‘kum zambağı’ (Pancratium maritimum), Bursa sahillerinin çeşitli bölgelerinde doğal şekilde yetişiyor.

Özellikle temmuz ve ağustos aylarında çiçek açarak sahilleri süsleyen kum zambakları, Bursa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Sahil Planlama ve Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı. Kum zambakları etrafını çitlerle çeviren ve uyarı levhaları koyan ekipler, sahillerin farklı noktalarına da bilgilendirici yazılar asarak, nadide bitkilere karşı duyarlılığı arttırıyor. Yetkililer, koruma altındaki bitkileri koparmanın cezasının 387 bin 141 TL olduğunu da hatırlattı.

Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, Uluslararası Dünya Doğayı Koruma Birliği’nce dünyada nadir rastlanması ve neslinin tükenme tehlikesi nedeniyle koruma altına alınan kum zambaklarının Eğerce Halk Plajı kumsallarında yetiştiğini söyledi. Kumun bir yerden bir yere taşınmasına da kum zambaklarının engel olduğunu belirten Tanrıöver, “Sahil Planlama Şube Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan zambaklarımızın etrafını ahşap çitlerle çevirdik. Hem uyarı levhaları asıyoruz hem de vatandaşlarımızın bilinçlenmesini sağlıyoruz. Nadir görülen ve koruma altına alınan zambakların, plajlarımızı kullanan vatandaşlarımız tarafından korunmasını rica ediyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kum Zambağı Bursa Sahillerinde Koruma Altında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin