1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Adana’da Çiftçilere Verilen Şok Uyarı: ‘Ürün Ekmeyin!’

Adana’da Çiftçilere Verilen Şok Uyarı: ‘Ürün Ekmeyin!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’da çiftçilere sulama birlikleri tarafından gönderilen ‘ürün ekmeyin’ uyarı yazısı, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’in gündeme taşıdığı bir konu haline geldi. Şevkin, konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nı göreve davet ederek, çiftçilerin sulama sorununun çözülmesi ve ürünlerin düzenli olarak sulanması için desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Şevkin, çiftçilerin yaşadığı kuraklık ve sulama sıkıntısı nedeniyle mağduriyetlerini dile getirerek, Tarım ve Orman Bakanlığı’na kuraklık konusunda uyarıda bulunduklarını ve yapılan rotasyonun çiftçilerin sorunlarını çözmeye yetmediğini belirtti. Bakanlıktan gelen yanıtta, sulama suyunun 2024 yılı sulaması için depolanan suyunun bitki-su ihtiyacı kullanımı için hesaplamalar yapıldığını ve sulama ihtiyacının karşılanacağı vurgulandı.

Şevkin, çiftçilerin üretim yapmasına engel olunduğunu ve çiftçilerin zaten zor durumda olduğunu dile getirerek, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı göreve davet etti. Çiftçilerin sorunlarının çözülmesi ve ürünlerin düzenli olarak sulanmasının sağlanması gerektiğini vurgulayan Şevkin, “Niyetiniz çiftçiyi bitirmek mi?” sorusunu yöneltti.

Sulama birliklerinden çiftçilere gönderilen ‘ürün ekmeyin’ uyarısına ilişkin detaylar ise şu şekilde:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’da Çiftçilere Verilen Şok Uyarı: ‘Ürün Ekmeyin!’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin