1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Rusya’nın Başkenti Moskova’da Tarihin En Büyük Terör Saldırısı – 137 Kişi Hayatını Kaybetti!

Rusya’nın Başkenti Moskova’da Tarihin En Büyük Terör Saldırısı – 137 Kişi Hayatını Kaybetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

22 Mart 2024 tarihinde, Rusya’nın başkenti Moskova’da, Crocus City Holl-Belediye Kültür Merkezi konser salonunda gerçekleşen tarihin en büyük terör saldırılarından birinde, 137 kişi hayatını kaybetmiş ve 100’den fazla kişi yaralanmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren 4 kişi, Ukrayna sınırı yakınında yakalanmış ve terör örgütü DEAŞ’a bağlı Amaq haber ajansı, saldırının sorumluluğunu üstlenmiştir.

Tacikistanlı olduğu tespit edilen şahısların gözaltına alındığında yapılan sorgulamalar sonucunda, uzun süredir Moskova’da ikamet ettikleri ve ikamet sürelerini uzatmak için Türkiye’ye kısa süreliğine giriş-çıkış yaptıkları ortaya çıkmıştır. Güvenlik kaynaklarına göre, saldırıyı gerçekleştiren Tacik şahısların Türkiye’de geçirdikleri süreler incelenmiştir.

Shamsidin FARIDUNI, 20.02.2024 tarihinde Rusya’dan havayoluyla Türkiye’ye giriş yapmış ve 02.03.2024 tarihinde İstanbul’dan Rusya’ya çıkış yapmıştır. Aynı zamanda, Shamsidin FARIDUNI Türkiye’de bulunduğu süre içerisinde sosyal medya hesabından çeşitli gönderiler paylaşmış ve İstanbul’da bir otelde konaklamıştır. Diğer şüpheli Saıdakram RAJABALIZODA ise 05.01.2024 tarihinde Türkiye’ye gelmiş ve 21.01.2024 tarihinde ülkeyi terk etmiştir.

DEAŞ terör örgütünün son dönemde gerçekleştirdiği saldırılar incelendiğinde, özellikle DEAŞ’ın sözde Horasan Vilayeti kolunun saldırılarının genellikle aynı coğrafyada gerçekleştirildiği görülmektedir. Türkiye, İran, Afganistan gibi ülkeler DEAŞ’ın hedefleri arasında yer almakta, örgütün faaliyetleri bu ülkelerde yoğunlaşmaktadır.

Türkiye, DEAŞ’ın terör saldırılarına karşı kararlı bir mücadele içerisinde olup, örgütün herhangi bir ayrım yapmaksızın terör faaliyetlerine karşı mücadelesini sürdürmektedir. Özellikle PKK, DEAŞ ve El Kaide gibi örgütlerle mücadelede hız kesmeden devam eden Türkiye, terörizmin her türlüsüne karşı kararlılıkla mücadele etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya’nın Başkenti Moskova’da Tarihin En Büyük Terör Saldırısı – 137 Kişi Hayatını Kaybetti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin