1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP Milletvekili Yayman: “Instagram Gündemiyle TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplanacak”

AKP Milletvekili Yayman: “Instagram Gündemiyle TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplanacak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, önümüzdeki günlerde TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nun Instagram gündemiyle toplanacağını açıkladı. Yayman, dijital ağ sağlayıcılarının Türkiye’nin kurallarına ve kanunlarına uygun davranmalarını beklediklerini belirtti. Sansüre ve yasaklamalara karşı olduklarını vurgulayan Yayman, Instagram’a erişim engeli konusunda devam eden müzakerelerin olduğunu ifade etti. Müzakerelerin sonuç odaklı olması gerektiğini dile getiren Yayman, Instagram’ın Türkiye’deki kurallara uyması durumunda sorunun kolayca çözülebileceğine inanıyor.

Yayman, TBMM Dijital Mecralar Komisyonunda Meta yetkililerini dinlediklerini ve Türkiye’de temsilcilik açılması taleplerini ilettiklerini aktardı. Meta yetkililerinin taleplere olumlu yanıt verdiğini belirten Yayman, çifte standart konusunda da taleplerinin olduğunu ifade etti. Dijital ağlarda ideolojik ve dini konuların tartışılması gerektiğini savunan Yayman, cinsel içerikli suçlar ve diğer toplumsal konuların da ele alınması gerektiğini belirtti.

Hükümet olarak sansüre ve yasaklamaya karşı olduklarını vurgulayan Yayman, çifte standartlara karşı olduklarını ve herkesin özgürce ifade edebileceği ortamların sağlanması gerektiğini söyledi. Müzakerelerin kurallara uygun bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Yayman, TBMM Dijital Mecralar Komisyonunun Instagram gündemiyle en kısa zamanda toplanacağını duyurdu. Komisyonun dijital müzakerelerin önemli bir platformu olduğunu belirten Yayman, Meta yetkililerinin de komisyona davet edilebileceğini ifade etti. Son olarak, komisyonun diğer ağ sağlayıcıları dinlemeye devam edeceğini ve TikTok gibi platformları da daha önce dinlediklerini ve ilerleyen süreçte dinlemeye devam edeceklerini paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP Milletvekili Yayman: “Instagram Gündemiyle TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplanacak”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin