1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Anagold Madencilik Faciası: Kanada Şirketinin ÇED Başvurusuyla Tartışmalar Devam Ediyor

Anagold Madencilik Faciası: Kanada Şirketinin ÇED Başvurusuyla Tartışmalar Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzincan İliç’te yaşanan siyanürlü toprak kayması faciasında hayatını kaybeden dokuz işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Anagold Madencilik’e ait Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen olayın ardından tartışmalar devam ederken, Kanada merkezli SSR Mining’in 2024 ikinci çeyrek raporu gündeme bomba gibi düştü.

Rapora göre, facia sonrasında kapatılan maden için şirketin hükümet yetkilileriyle iletişim halinde olduğu ve madenin yeniden faaliyete geçebilmesi için çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) başvurusu yaptığı öğrenildi. SSR Mining, Çöpler Altın Madeni’ne ilişkin raporunda, faaliyetlerin yeniden başlatılabilmesi için ilgili makamlarla yakın bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Ayrıca, ÇED ve işletme izinlerini almalarının ardından faaliyetlere başlayacaklarını ifade etti.

Şirket raporunda, facianın ardından yapılan bilirkişi raporunda bazı aşılıkların olduğu ancak ÇED izni verildiği belirtilen duruma da değinildi. 13 Şubat 2024’te yaşanan maden faciasında, dokuz işçi hayatını kaybetmişti. Yapılan arama kurtarma çalışmalarının ardından 8 Haziran’da son işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel, SSR Mining’in raporundaki açıklamaları eleştirerek, şirketin madencilik faaliyetlerine tekrar başlamak için izin çalışmalarına başladığını ifade etti. Yüksel, Türkiye’nin böyle bir madencilik anlayışını kabul etmemesi gerektiğini belirterek, firmanın yarattığı tahribatı temizlemesi gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Anagold Madencilik Faciası: Kanada Şirketinin ÇED Başvurusuyla Tartışmalar Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin