1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Velilerde şaşkınlık yaratan okul bağışları!

Velilerde şaşkınlık yaratan okul bağışları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Veliler, çocuklarının anaokulu, ilkokul ve ortaokula başlama sürecinde okul bulma telaşında. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bağış ve öğretmen seçimi konusundaki sorunları engellemek amacıyla bu yıl ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıtlarını adreslerine dayalı olarak otomatik olarak gerçekleştirdi. MERNİS adres bilgileri esas alınarak yapılan kayıtlar, herhangi bir başvuru olmaksızın e-Okul sisteminden tamamlandı. Ancak veliler, okullara gittiklerinde yüksek bağış ücretleriyle karşılaştı. Bazı okullar, A4 kağıt, tahta kalem gibi kırtasiye malzemeleri için yardım isteyip, diğerlerinde ise bağış ücretleri ilçe, okulun başarı seviyesi ve sosyal imkanlara göre değişerek 1.000 TL’den başlayıp 150 bin TL’yi aşabiliyor. Bazı okullar ise ortaokul öğrencilerinin kaydı için başarı belgelerini ve sertifikaları talep ediyor.

Veliler, bağış toplandığı iddia edilen okulları arayarak çocuklarının kayıtlarını yapmak istediklerini belirttiklerinde, yetkililer detayları yüz yüze görüşmek istediklerini belirtti. Bazı okullar, bağışlarla ilgili konuların okul aile birlikleri üzerinden yürütüldüğünü ifade etti. Veliler, bağış konusunda yaşadıkları problemleri CİMER’e şikayet ediyorlar. Sosyal medyada da duyurular yapan veliler, okullarda yaşadıkları deneyimlerini paylaşıyorlar.

Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz, bağış talebinin devam ettiğini belirterek velilerin bu duruma karşı girmemesi gerektiğini ve eğitimin ücretsiz olması gerektiğini vurguladı. MEB, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle okul öncesi eğitim kurumlarına katkı payı getirdi. Bu sebeple anaokullarına kayıt yaptırmak isteyen veliler, yıllık 13 bin TL’ye varan ücretlerle karşılaşıyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Velilerde şaşkınlık yaratan okul bağışları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin