1. Haberler
  2. Otomobil
  3. ABD Ticaret Bakanlığı Çinli Yazılımlarını Yasaklıyor: Otonom Araçlara Dikkat!

ABD Ticaret Bakanlığı Çinli Yazılımlarını Yasaklıyor: Otonom Araçlara Dikkat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Ticaret Bakanlığı, Çin kökenli yazılımların, bağlantılı araçlarda bulunan sürücü izleme sistemlerini kullanarak hassas verileri toplamak ve işlemekle ilgili endişelerini dile getirdi. Bakanlık yetkilileri bu durumun ulusal güvenliği tehdit edebileceğini ve Çin hükümeti tarafından kötüye kullanılabileceği uyarısında bulundu.

Yeni düzenleme, ABD Ticaret Bakanlığı’nın otonom araçlarda Çin kökenli yazılımların kullanımını yasaklayan ulusal güvenlik gerekçesiyle çalıştığını ortaya koydu. Bu düzenleme, Çinli şirketlerin ürettiği otonom araçların ABD yolarında test edilmesini dahi yasaklayacak nitelikte olacak.

Otomobil üreticileri ve tedarikçiler, bağlantılı araç ve otonom sürüş yazılımlarının Çin gibi yabancı kaynaklardan gelmediğini doğrulamak zorunda kalacakları belirtildi. Kasım ayında bir grup milletvekili de Çinli şirketlerin ABD sınırları içerisinde otonom araçlarını test ederken hassas verileri toplama ve işleme konusunda endişelerini dile getirmişti.

Geçen yıl Kaliforniya’da toplam 750 bin kilometreye yakın test sürüşü gerçekleştiren Baidu, Nio, WeRide, Didi, Xpeng, Inceptio, Pony.ai, AutoX, Deeproute.ai ve Qcraft gibi Çinli şirketler de yeni düzenlemeden etkilenecek şirketler arasında yer alıyor. Bu şirketlerin sürücü izleme sistemleri aracılığıyla hassas kişisel verilerin toplanması ve işlenmesiyle ilgili endişelerin artmasıyla ABD Ticaret Bakanlığı yeni düzenlemeyi hızla hayata geçirmeye çalışıyor.

ABD hükümetinin, Çinli şirketlerin ulusal güvenliği tehdit edebilecek potansiyeldeki risklerine karşı uygulayacağı sıkı önlemlerle, otonom araç sektöründeki güvenlik standartlarının artırılması amaçlanıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte, ABD’de faaliyet gösteren Çinli şirketlerin veri güvenliği konusunda daha fazla denetlenmeleri ve sıkı kontrol altında tutulmaları hedefleniyor. Bu adımın, ABD ve Çin arasındaki teknoloji ve güvenlik ilişkilerinde önemli bir dönüm noktası olabileceği değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Ticaret Bakanlığı Çinli Yazılımlarını Yasaklıyor: Otonom Araçlara Dikkat!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin