1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AK Partili Menemen Belediyesi’nden Şok Satış Kararı! 1.5 Milyar TL’lik Taşınmazlar Satışa Çıkarıldı

AK Partili Menemen Belediyesi’nden Şok Satış Kararı! 1.5 Milyar TL’lik Taşınmazlar Satışa Çıkarıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Menemen Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından işçi çıkarmalarıyla tartışma konusu olmuştu. Belediye, resmi Gazete’de yayımlanan ihale ilanıyla 94 taşınmazını satışa çıkardı. İhalelerin 12-16 Ağustos tarihleri arasında belediye encümeni tarafından gerçekleştirilmesi planlanıyor. Satışa çıkarılan taşınmazların toplam tahmini bedeli yaklaşık 1,5 milyar TL olarak hesaplanırken, yaklaşık 1 milyon metrekarelik bir alanı kapsıyor. Bu taşınmazlar arasında konut imarlı arsaların yanı sıra tarım alanları ve birinci ve ikinci derece sit alanlarında yer alan arsalar da bulunuyor.

Taşınmazların satışına günler kala, Menemen’deki Seyrek Mahallesi’nde belediyeye ait 71 taşınmazın satışa çıkarıldığı bölgede dikkat çeken bir durum yaşandı. Belediyeye ait arsa niteliğindeki alana tabela dikildi ve tabelada Torunlar GYO’nun proje alanının olduğu belirtildi. Ayrıca, 15 Ağustos tarihinde düzenlenecek olan ihalede yer alacak 6 bin 413 metrekarelik taşınmazın durumuyla ilgili resmi Gazete’de yer alan bilgilendirme, taşınmazın birinci ve ikinci derece doğal sit alanında kaldığını ve tarım alanında yer aldığını belirtiyor.

Menemen Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, Torunlar Şirketler Grubu’nun bağlı olduğu Torunlar Enerji’nin, Başkentgaz aracılığıyla Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yaklaşık 8 milyon dolar bağış yaptığı iddiaları da gündemde yer almıştı. Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık, bu iddiayı doğrulamıştı.

İhale sürecinin Merkez ve kararlaştırılan tarihlerde tamamlanması beklenirken, satışa çıkarılan taşınmazlarla ilgili yoğun bir ilgi olduğu belirtiliyor. Belediye tarafından gerçekleştirilen bu satışlar ve ihaleler, Menemen halkı ve çevresindeki diğer ilçelerde de geniş yankı uyandırmış durumda.Öte yandan, taşınmazların satış işlemleri tamamlandıktan sonra bölgede planlanan projeler ve gelişmeler de merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Partili Menemen Belediyesi’nden Şok Satış Kararı! 1.5 Milyar TL’lik Taşınmazlar Satışa Çıkarıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin