1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Avrupa’da Yapılan Araştırma Elektrikli Otomobillerin Gerçek Menzilleri Ortaya Çıkıyor: Ne Kadar Uyuşuyorlar?

Avrupa’da Yapılan Araştırma Elektrikli Otomobillerin Gerçek Menzilleri Ortaya Çıkıyor: Ne Kadar Uyuşuyorlar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’da yapılan bir araştırma, elektrikli otomobiller için açıklanan menzillerin gerçek sürüş koşullarıyla uyumlu olmadığını ortaya çıkardı. Elektrikli araçlar, çevre dostu ve sessiz sürüş deneyimi sunmalarıyla popülerlik kazanmıştır. Ancak tüketicilerin en büyük endişelerinden biri olan menzil konusu, araştırmada ele alınmıştır.

EcoBest Challenge adı verilen araştırmada, Türkiye’de de satılan araçlar dahil olmak üzere 13 elektrikli otomobil şarjları bitene kadar kullanılmıştır. Araştırma, AUTOBEST tarafından düzenlenen “EcoBest Challenge” kapsamında gerçek trafik ve yol koşullarında 13 otomobilin menzillerini değerlendirmiştir. Tesla Model Y 600 km menzili açıklanmasına rağmen 438 km gidebilmiştir. FIAT 600e 406 km menzilli olarak açıklanmış ama yalnızca 313 km gidebilmiştir. VW ID.7 ise 617 km menzili açıklanan değerine karşılık 476 km yol almıştır.

Araştırmanın sonuçlarına göre, beşinin Türkiye’de satılan veya satışa sunulması planlanan 13 elektrikli otomobilin hiçbiri açıklanan WLTP menzil değerlerini karşılayamamıştır. En yakın uyum oranı yüzde 98,9 ile Audi Q4 Sportback 45 e-tron’da görülürken, BMW i5 Touring yüzde 87,9, Kia EV9 yüzde 85,9 ve Opel Corsa ise yüzde 83,2 uyum sağlamıştır. En düşük uyum oranlarıyla Tesla Model Y yüzde 73 ile açıklanan menzille en uzak değeri vermiştir. FIAT 600e ve Volkswagen ID.7 ise sırasıyla yüzde 77 ve yüzde 77,1 uyum oranlarına sahiptir.

Bu araştırma, tüketicilerin elektrikli otomobil satın alırken menzil konusunda karşılaştığı olası zorlukları gözler önüne sermektedir. Araç üreticilerinin açıkladıkları menzil değerlerini gerçek sürüş koşullarında test etmeleri ve daha doğru bilgiler sunmaları önem arz etmektedir. Bu tür araştırmalar, tüketicilere daha doğru tercihler yapmaları konusunda yardımcı olabilir ve elektrikli araç endüstrisinin daha şeffaf bir şekilde ilerlemesine katkı sağlayabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa’da Yapılan Araştırma Elektrikli Otomobillerin Gerçek Menzilleri Ortaya Çıkıyor: Ne Kadar Uyuşuyorlar?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin