1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Avukatlık Mesleğinde Yeni Dönem: Reklam Yasağı Değişti!

Avukatlık Mesleğinde Yeni Dönem: Reklam Yasağı Değişti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan ve Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Avukatlık Reklam Yasağı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, avukatların mesleki kimliklerinin reklam niteliğinde kullanılmasını önlemek amacıyla bazı düzenlemeler getirdi. Bu değişikliklerle birlikte avukatların yaşamları, kazançları ve mesleki faaliyetleriyle ilgili reklam içerikli paylaşımlarda bulunmaları yasaklandı.

Yönetmelik değişikliği ile artık avukatlar, reklam yasağına uymadıkları takdirde uyarı yazısı gönderme usulünün kaldırıldığı ve yerine resen soruşturma açılacağı belirtildi. Reklam yasağına uymayan avukatlar hakkında savunma istemini içeren bir yazı tebliğ edilecek ve gerekli soruşturma başlatılacak.

Avukatlar, çevrim içi platformlarda kendi ya da başkaları tarafından hazırlanan içerikleri tanıtıcı ya da öne çıkarıcı şekilde paylaşamayacaklar. Ayrıca internet üzerinde reklam verip alamayacakları ve kısa yollar kullanarak kullanıcıları başka sitelere yönlendiremeyecekleri de belirtilen düzenlemeler arasında yer alıyor.

Mesleki kimliklerini kullanarak yaşamları, kazançları ve faaliyetleri hakkında reklam niteliğinde içerikler paylaşmaları da yasaklanan avukatlar, sosyal medya ve internet ortamlarında mesleğin itibarını zedeleyici davranışlardan kaçınmalılar. Özellikle iş edinme amacıyla yayın yapmak da yasaklanırken, müvekkil ve müvekkil adaylarıyla yapılacak görüşmelerin de reklam yasağına uygun şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Görüşmelerde mekan, ortam ve içeriğin reklam niteliği taşımaması ve gizlilik kuralına uyulması gerektiği vurgulanan düzenleme ile avukatların mesleki etik kurallara uygun davranmaları ve mesleklerinin itibarını korumaları amaçlanıyor. Yapılan düzenlemelerle avukatların mesleki kimliklerini uygun biçimde kullanmaları ve reklam yasağına uymaları sağlanarak mesleklerinin saygınlığı korunmaya çalışılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avukatlık Mesleğinde Yeni Dönem: Reklam Yasağı Değişti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin