1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Audi R8 Üretimi Sonlandı: İşte Detaylar!

Audi R8 Üretimi Sonlandı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Audi, yüksek talep sebebiyle R8’in üretimini mart ayına kadar uzatma kararı almıştı. Normal şartlarda şubat ayında sona erecek olan üretim tarihi, talep artışı nedeniyle birkaç hafta ileriye atılmıştı. Ancak son Audi R8 modellerinin banttan inmesiyle birlikte üretim resmen sona erdi.

Son Audi R8 modelleri banttan indikten sonra, sevilen modelin artık yollarda olmayacağı kesinleşti. Amerika pazarında ise Audi, bir önceki yıla göre yüzde 101 daha fazla R8 satışı gerçekleştirerek toplamda 631 adet sattı. Avrupa ve global pazarlarda hangi performansın sergilendiği henüz bilinmese de, 2023 yılının finansal verilerinin incelenmesiyle açıklanabileceği belirtiliyor. 2022’de 1097 adet ve 2021’de 1679 adet R8 satışı gerçekleştiren Audi, elektrikli otomobillere daha fazla odaklanmak ve maliyetleri azaltmak amacıyla R8’in üretimine son vermeye karar verdi.

R8’in istenilen satış performansını gösterememesi, şirketin emekliye ayırmaya karar vermesinde etkili oldu. uzun yıllardır istenilen satış rakamlarını yakalayamayan model, şirketin yeni alanlara yatırım yapma isteğinin de bir belirtisi oldu. Audi, geçmiş yıllarda R8’in satış performansından memnun olmasa da, yeni stratejilerine uygun olarak otomobil üretimine devam etmeye karar verdi. Mart ayına kadar üretimi uzatma kararı alan Audi, R8’in yollarımızdan ayrılmasının üzücü olduğunu belirtse de, gelecek için yeni modellerle rekabetçi bir konum elde etmeyi hedefliyor. Son Audi R8 modellerinin banttan inmesiyle bir dönemin sona erdiği ve markanın geleceğe daha fazla odaklanma kararı aldığı görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Audi R8 Üretimi Sonlandı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin