1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TÜBİTAK’ın 26. Gökyüzü Etkinliği İkinci Gününde Neler Yaşandı?

TÜBİTAK’ın 26. Gökyüzü Etkinliği İkinci Gününde Neler Yaşandı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Uludağ’da düzenlenen ve 11 Ağustos’a kadar sürecek olan TÜBİTAK’ın 26. Gökyüzü Gözlem Etkinliği, ikinci gününde de etkinliklerle devam etti.

Gökyüzü meraklılarıyla bir araya gelen Alper Gezeravcı, kendi alanlarında önemli işler başardıklarını belirtti. Uzaydaki deneyimlerini ve yapılan işleri anlatan Gezeravcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Birleşmiş Milletlerde kayıtlı 193 ülkenin içerisinde insanlarını uzaya gönderebilen ve uzayda bilimsel araştırmalar yapabilen 22. ülke olduğunu dile getirdi. Gezeravcı, bu başarının, Türk bilim insanlarının özgün deneyler yapmaları sayesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Tuva Cihangir Atasever ise Milli Uzay Programı için önemli hedeflerinin olduğunu ifade etti. Bir uzay limanı inşa etme ve uzay ekosistemini geliştirme planları yapan Atasever, uzay endüstrisinin hızla büyüdüğünü ve 2024 yılında 440 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşabileceğini belirtti. Atasever, bu trendin Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu ve gençlerin ve milletin tamamı için müreffeh bir yaşam alanı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜBİTAK’ın 26. Gökyüzü Etkinliği İkinci Gününde Neler Yaşandı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin