1. Haberler
  2. Ankara
  3. Bilişim Sistemlerini Kullanarak Dolandırıcılık Yapan Furkan K.’nin Şaşırtıcı Hikayesi

Bilişim Sistemlerini Kullanarak Dolandırıcılık Yapan Furkan K.’nin Şaşırtıcı Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Furkan K., bir otomobil ilanını kopyalayarak iletişim bilgilerini değiştirip, otomobili 390 bin TL karşılığında başka bir kişiye sattı. Gerçek ilan sahibi olan Yasin D. ile aracı satın alan Eren Kara’yı kendi çıkarları doğrultusunda kandıran Furkan K., onları devir işlemleri için buluşturarak parayı kendi hesabına yatırmayı başardı. Ancak Yasin D. paranın hesaba gelmediğini belirtince dolandırıcılık ortaya çıktı. Olay sonrası Yasin D. aracını devretmeyi reddederken, Eren Kara da şikayetçi oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sonucunda Furkan K. gözaltına alındı ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bilişim sistemleri kullanarak dolandırıcılık suçundan hakkında dava açılan Furkan K.’ya 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ankara 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamede, paranın Furkan K.’ye ait bir banka hesabına gönderildiği ancak hesabın kapalı olduğu için paraya bloke konulamadığı belirtildi. Ayrıca Furkan K.’nın kullandığı telefon hattının yabancı uyruklu “Cemil El Yunus” adına kayıtlı olduğu ve hattın suç işlenmeden 3 gün önce aktif hale getirildiği ortaya çıktı.

Furkan K.’nın bilişim sistemlerini kullanarak farklı dolandırıcılık suçlarına karıştığı ve benzer yöntemlerle suç işlemeye devam ettiği belirtildi. İddianamede, müştekilerle Furkan K.’nın hiç yüz yüze gelmediği ve dolandırıcılık eyleminin “sazan sarmalı” olarak bilinen bir yöntemle gerçekleştirildiği vurgulandı. Bu olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ederken, adli makamların Furkan K.’ya adaletin tecellisini sağlama çabaları sürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bilişim Sistemlerini Kullanarak Dolandırıcılık Yapan Furkan K.’nin Şaşırtıcı Hikayesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin