1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emlak Sektöründe Devrim Niteliğinde Yenilik: Doğrulanmış İlan Dönemi Başlıyor!

Emlak Sektöründe Devrim Niteliğinde Yenilik: Doğrulanmış İlan Dönemi Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emlak sektöründe önemli bir düzenleme yapılacak. 15 Eylül itibarıyla “doğrulanmış ilan” uygulaması başlatılacak. Bu düzenleme, tüketiciyi yanıltan sahte emlak ilanlarının önüne geçmeyi amaçlıyor. Ticaret Bakanlığı tarafından emlak sektöründe doğrulanmış ilanlara geçilecek. Yeni uygulamada, gayrimenkul ilanlarının sitelere verilmesi süreci resmileştirilecek. Bu kapsamda, konut satışı yapacak kişiler e-Devlet üzerinden gayrimenkullerini seçerek ilanları emlakçılara yetkilendirme imkanı sağlayacaklar. Böylece emlakçılar da ilanları doğrulanmış olarak sitelere girebilecekler. Yılın başından itibaren tüm ilanların doğrulanmış olarak yayımlanması zorunlu olacak. Kişiler ayrıca kendi konutlarını sitelere ilan vererek de satabilecekler.

Bu düzenleme ile tüketici mağduriyetinin önlenmesi ve sahte ilanlarla karşılaşılan fiyat manipülasyonlarının önleneceği hedefleniyor. Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, düzenlemenin tüketiciler açısından olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Tüketicilerin temel beklentisinin ekonomik çıkarlarının korunması ve mağduriyet durumunda zararlarının tazmin edilmesi olduğunu vurgulayan Kılıç, bazı fırsatçı kişi veya işletmelerin tüketicilerin haklarını ihlal ettiğine dikkat çekti. Sahte ilanlarla tüketicilerin yanıltıldığını belirten Kılıç, doğrulanmış ilan uygulamasının tüketiciyi koruyacağını dile getirdi.

Kılıç, bu düzenleme sayesinde dürüst ve ticari etik kurallara uygun olarak faaliyet gösteren gayrimenkul firmaları ile tüketiciler arasında güvenli bir piyasa oluşacağını ifade etti. Ayrıca ticaret veya esnaf ve sanatkarlar odası bünyesinde kurulan emlak meslek odalarının sektörde faaliyet gösteren firmalara bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapması gerektiğini belirtti. Tüketicilerin de bilinçli davranarak emlak sitelerinde gördükleri ilanları araştırmaları ve şüpheli durumlarda şikayet etme hakkını kullanmaları gerektiğini vurguladı. Bu şekilde emlak sektöründe doğru bilgiye ve güvenilir ilanlara erişim sağlanacağı düşünülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emlak Sektöründe Devrim Niteliğinde Yenilik: Doğrulanmış İlan Dönemi Başlıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin