1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ukrayna’nın Kursk Saldırıları Devam Ediyor: Topraklar Ellerinde, 59 Bin Kişi Tahliye Edilmeyi Bekliyor

Ukrayna’nın Kursk Saldırıları Devam Ediyor: Topraklar Ellerinde, 59 Bin Kişi Tahliye Edilmeyi Bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Ağustos’ta Ukrayna ordusunun Rusya’nın Kursk bölgesine başlattığı saldırılar, devam etmektedir. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Oleksandr Syrsky’nin de aralarında bulunduğu üst düzey yetkililerle bir araya gelmiştir. Zelenskiy, Syrsky’nin cephedeki savunma eylemleri ve Kursk bölgesindeki operasyonlar hakkında bilgi verdiğini belirtmiş ve askerlere minnettar olduklarını vurgulamıştır. Syrskyi ise, Ukrayna birliklerinin yaklaşık bin kilometrekarelik bir Rusya toprağını kontrol altında tuttuğunu ve saldırı operasyonlarına devam ettiklerini açıklamıştır.

Rusya’nın Kursk Valisi Alexei Smirnov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başkanlığında toplanan Güvenlik Konseyi toplantısında, Ukrayna birliklerinin bölgedeki 28 köyde kontrolü ele geçirdiğini ve durumun oldukça zorlu olduğunu belirtmiştir. Smirnov, bölgedeki 2 bin kadar Rus vatandaşının akıbetlerinin bilinmediğini ve 121 bin kişinin tahliye edildiğini duyurmuştur. Geriye 59 bin kişinin tahliye edilmesi gerektiğini aktaran Smirnov, bölge halkının yerleştirilmesi için talimatlar doğrultusunda onların güvenliği için tedbir aldıklarını ifade etmiştir.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ile devam eden çatışmaların olduğu Kursk bölgesine asker ve askeri teçhizat yolladıklarını duyurmuştur. Bakanlık, Ukraynalı askerlere karşı koyan Rus birliklerine takviye kuvvetlerin ulaştığını ve askeri araç, mühimmat ve yakıt gönderildiğini belirtmiştir. 9 Ağustos’ta ise daha fazla asker ve askeri araç göndermeye devam ettiklerini açıklamışlardır.

Sonuç olarak, Ukrayna ordusunun Kursk bölgesine yönelik saldırıları devam ederken, Rusya’nın bölgede tahliye operasyonlarına devam ettiği ve askeri güçleri takviye ettiği bilinmektedir. Bu durum, bölgedeki gerilimin ve çatışmaların devam edeceğini göstermektedir. Zelenskiy ve Syrskyi’nin liderlik ve koordinasyon konusundaki çabaları, savaşın etkilerini hafifletmeye yönelik önemli adımlar olarak değerlendirilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ukrayna’nın Kursk Saldırıları Devam Ediyor: Topraklar Ellerinde, 59 Bin Kişi Tahliye Edilmeyi Bekliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin