1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Zonguldak’ta Batan ‘Kafkametler’ Gemisinden Şaşırtıcı Sonuçlar! 12 Mürettebat Aras Salvage ile Aranıyor

Zonguldak’ta Batan ‘Kafkametler’ Gemisinden Şaşırtıcı Sonuçlar! 12 Mürettebat Aras Salvage ile Aranıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım 2023’te Rusya Temryuk Limanı’ndan yük alarak seyir halinde olan ‘Kafkametler’ isimli kuru yük gemisi, fırtınanın etkisiyle askeri mendireğe çarptı ve batmaya başladı. Bu durumun ardından geminin 12 mürettebatı ile iletişim kesildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı. Geminin personelinden 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, kaptan Cemal Turan, 3’üncü Kaptan Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Usta Gemici Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar ve Yağcı Ömer Hebip hala kayıp. Bu denizcileri bulma çalışmaları 8 ay 25 gündür devam etmektedir.

Zonguldak Valiliği, 269 gün süren faaliyetler sonunda enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. İlgili açıklamada, 1421 tonluk enkazın kaldırıldığı ve ufak parçaların mendireğe zarar vermeyecek şekilde bırakıldığı belirtildi. Ayrıca, Aralık 2023 itibarıyla Aras Salvage Gemi-Enkaz kurtarma şirketinin ‘Kafkametler’ gemisi enkaz kaldırma faaliyetlerine başladığı vurgulandı. Enkaz kaldırma sürecinde 64 kemik parçası bulundu ve bu parçaların incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği açıklandı. Kemikler arasında hayvan kemiği olduğu belirlenen parçalar bulunurken, diğer parçaların incelenmeye devam edildiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, enkazın görsellerle anlatıldığı ve enkaz kaldırma işleminin tamamlandığı belirtildi. Su altında büyük bir parçanın kalmadığı ve mendireğin zarar görmemesi için özenle çalışıldığı ifade edildi. Enkaz çıkarma faaliyetlerinin tamamlandığı ve Sahil Güvenlik unsurlarının denizde ve kıyı kesiminde cenazelere dair tarama faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi. Bu süreçte, kayıp denizcilerin bulunması için devam eden çalışmaların önemine vurgu yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zonguldak’ta Batan ‘Kafkametler’ Gemisinden Şaşırtıcı Sonuçlar! 12 Mürettebat Aras Salvage ile Aranıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin