1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MEB’den Önemli Değişiklikler: Açık Öğretime Geçiş İmkanı!

MEB’den Önemli Değişiklikler: Açık Öğretime Geçiş İmkanı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Buna göre, ebeveynleri vefat etmiş, koruma kararı alınmış ya da koruyucu aile yanına yerleştirilmiş olan öğrenciler ile geçici bakım sürecindeki öğrenciler, açık öğretim liselerine geçiş için 6 ay içinde başvurabilecekler. Benzer şekilde eğitim tedbiri alan öğrenciler ve geçici ikamet değişikliği nedeniyle açık öğretime geçmek zorunda kalan öğrenciler de aynı süre içinde bu imkandan faydalanabilecekler.

Engelli çocukların velileri, harp veya vazife malullerinin çocukları, şehit ve gazi çocukları, mağdur olan öğrenciler, milli sporcular ve ceza infaz kurumunda olanlar, gerekli şartları sağlamaları durumunda açık öğretim liselerine geçiş yapabilecekler.

Evde veya hastanede eğitim alan öğrenciler, sağlık raporu olanlar, okuma hakkını kaybedenler, sınıf tekrarı yapanlar ve veli talebiyle eğitim alanlar da açık öğretime geçmek istediklerinde geçiş yapabilecekler.

Yeni ikametlerine göre eğitim alacak okul türü bulunmayanlar, tercih yapmayan mezunlar, özürsüz devamsızlık nedeniyle mezun olamayanlar da açık öğretim liselerine geçebilecekler.

Ayrıca, hafızlık eğitimi alanlar, dini bilimler eğitimi alanlar, lisanslı sporcular ve olimpik hazırlık merkezlerinde eğitim alanlar da açık öğretim liselerine geçiş yapabilecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MEB’den Önemli Değişiklikler: Açık Öğretime Geçiş İmkanı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin