1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Türkiye’nin Ay’a Ulaşma Hedefi: İşte Detaylar!

Türkiye’nin Ay’a Ulaşma Hedefi: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin kendi geliştirdiği teknolojiyle Ay’a erişmesini hedeflediklerini belirtti. Kırıkkale Üniversitesi Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Gençlik Buluşması”na, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile birlikte katılan Bakan Kacır, 8 Temmuz 2024’te ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A’yı uzaya göndereceklerini açıkladı. Kacır, Türkiye’nin kendi haberleşme uydularını geliştiren ve üreten 11 ülkeden biri olduğunu belirtti.

Bakan Kacır, uydunun yaklaşık 600 kilogram olduğunu ve 36 bin kilometrede sabit yörüngede görev yapacağını belirtti. Ancak hedeflerinin Türkiye’nin kendi teknolojisiyle Ay’a ulaşmak olduğunu vurguladı. Kacır, 380 bin kilometrelik bir yolculuk sonrasında Ay’a milli hibrit roket motoru ile ulaşacaklarını ifade etti. Türkiye’nin bu alanda dünyanın ilk dört ülkesinden biri olduğunu belirten Kacır, Ay programlarını başarıyla gerçekleştiren ilk ülke olmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, bu teknolojiyi ticarileştirmeyi ve uzay araçlarının yörüngeler arası transferlerini Türkiye’de gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

Bakan Kacır, yıllık uzay ekonomisinin 600 milyar dolara ulaştığına dikkat çekti ve birkaç yıl içinde bu rakamın 1 trilyon dolara yükseleceğini öngördüklerini ifade etti. Daha sonra Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi’ni ziyaret eden Kacır, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve görevli personelden merkez hakkında bilgi aldı. Son olarak Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayici iş insanlarıyla bir araya gelerek toplantı yaptı.

Genel olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın Türkiye’nin uzay teknolojilerindeki hedeflerinden bahsettiği ve kendi teknolojisiyle Ay’a ulaşmayı planladıklarını açıkladığı belirtilmelidir. Ayrıca, Türkiye’nin uzay ekonomisini geliştirme ve uzay araştırmalarında öncü olma çabalarının vurgulandığı bir sunum yapmıştır. Bu açıklamalar Kırıkkale Üniversitesi ve diğer kurum ve kuruluşlarda gerçekleştirilen etkinliklerle desteklenmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Ay’a Ulaşma Hedefi: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin