1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara YKS’de Eksi 1,75 Fizik Netiyle Üniversiteye Yerleşti! Detaylar İçin Tıklayın!

Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara YKS’de Eksi 1,75 Fizik Netiyle Üniversiteye Yerleşti! Detaylar İçin Tıklayın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün açıklanan YKS yerleştirme sonuçlarına göre Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, sınav sistemindeki çarpıklığı göstermek amacıyla YKS’ye girdi ve eksi 1,75 fizik netiyle fizik bölümüne yerleştiğini duyurdu. Ancak, YÖK yaptığı açıklamada fizik netinin aslında 0.5 olduğunu belirtti. YÖK, eksi netle yerleşmenin mümkün olmadığını ve adayların TYT ve AYT puanlarının hesaplanmasında farklı derslerden aldıkları netlerin toplamının önemli olduğunu vurguladı.

Açıklamada, adayların puanlarının hesaplanmasında TYT ve AYT puanlarının farklı yüzdelerde etkili olduğu ve adayların hem TYT hem de AYT puanlarının yerleşme sürecinde dikkate alındığı belirtildi. Başarısız olduğu fizik dersindeki netlerle diğer alanlardaki derslerden net alarak yerleşebileceği ifade edildi. Sistemin uzun yıllardır uygulandığı ve herhangi bir adayın netlerine göre farklı programlara yerleşebileceği vurgulandı.

Ayrıca, adayın sayısal puanının hesaplanabilmesi için belirli derslerden en az 0,5 ham puana sahip olması gerektiği belirtildi. Yapılan açıklamada, Behçet Yalın Özkara’nın tercih ettiği programa yerleşebileceğini ancak farklı programlara da yerleşebileceği bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, puan türlerinin genel olarak Sayısal (SAY), Sözel (SÖZ) ve Eşit Ağırlık (EA) olarak hesaplandığı ve adayların bu puanlara göre tercih yapabileceği bilgisi verildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan manipülatif bilgilerin doğru olmadığı belirtildi. Özkara’nın eksi 1,75 fizik netiyle hatalı bir şekilde yerleştiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı ve puanlama sisteminin doğru şekilde işlediği vurgulandı. YÖK tarafından yapılan açıklamaların adayların netlerine göre değerlendirildiği ve herhangi bir haksızlığın söz konusu olmadığı bilgisi paylaşıldı.

Sonuç olarak, YKS yerleştirme sürecinin adil bir şekilde gerçekleştiği ve puanların adayların farklı derslerden aldıkları netlere göre hesaplandığı belirtildi. Adayların tercih sürecinde netlerine dikkat etmeleri ve programlarına uygun puan türlerini değerlendirmeleri gerektiği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara YKS’de Eksi 1,75 Fizik Netiyle Üniversiteye Yerleşti! Detaylar İçin Tıklayın!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin