1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Muş’ta TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN KAÇIRILAN ÇOCUKLAR İÇİN AİLELERİN ÇAĞRISI: ‘YETER ARTIK EVLATLARIMIZI BIRAKIN!’

Muş’ta TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN KAÇIRILAN ÇOCUKLAR İÇİN AİLELERİN ÇAĞRISI: ‘YETER ARTIK EVLATLARIMIZI BIRAKIN!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muş ilinde, terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan aileler, DEM Parti il binası önündeki oturma eylemlerine devam etmektedir. Aileler, çocuklarını terör örgütünden kurtarmak ve en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamak amacıyla kararlılıkla mücadele etmektedir. Toplumdan da destek bekleyen aileler, her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde buluşarak çocuklarına kavuşma umuduyla eylemlerine devam etmektedir. Aileler, “Anneler direniyor” ve “Yeter artık evlatlarımızı bırakın” gibi pankartlarla seslerini duyurmaktadır.

Bir baba olan Alaattin Koçhan, 8 yıl önce oğlunun Bursa‘dan kandırılarak dağa götürüldüğünü ve o zamandan beri haber alamadığını ifade etmektedir. Oğluna seslenen baba Koçhan, oğlunun nerede olduğunu ve ne zamana kadar bekleteceğini merak etmektedir. Eyleme katılan ailenin diğer bir üyesi olan Şahinaz Özcan da 8 yıldır oğlundan haber alamadığını dile getirmektedir. Özcan, oğlunun adını zikrederek, ona teslim olması ve devlete dönmesi çağrısında bulunmaktadır. Ayrıca, DEM Parti ve PKK’nın yıllardır aileleri kandırıp çocukları dağa götürdüğünü belirtmekte ve oğlunun geri gelene kadar eylemlerini sürdüreceğini vurgulamaktadır.

Aileler, çocuklarını geri istemek için DEM Parti il binası önündeki oturma eylemlerine devam etmekte ve çocuklarına kavuşma umuduyla direnmektedir. Yaşadıkları acıları paylaşmak ve farkındalık yaratmak amacıyla haftalık eylemlerini düzenli olarak sürdürmektedirler. Aynı zamanda, terör örgütlerinin aileleri nasıl etkilediğini ve toplumu nasıl yıprattığını göstermek adına seslerini duyurmaktadırlar.

Muş ilindeki aileler, terör örgütü PKK’nın çocuklarına karşı yürüttüğü propaganda ve kaçırma olaylarına karşı mücadele etmektedirler. DEM Parti il binası önünde gerçekleştirdikleri oturma eylemleriyle seslerini duyurmaya çalışan aileler, çocuklarına kavuşma umuduyla dirençlerini sürdürmektedirler. Toplumun da bu konuda farkındalık yaratması ve destek olması gerektiğini vurgulayan aileler, çocuklarının güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini beklemekte ve bu yolda kararlılıkla ilerlemektedirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muş’ta TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN KAÇIRILAN ÇOCUKLAR İÇİN AİLELERİN ÇAĞRISI: ‘YETER ARTIK EVLATLARIMIZI BIRAKIN!’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin