1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan: BM Güvenlik Konseyi’ne Adil Reform Şart

Erdoğan: BM Güvenlik Konseyi’ne Adil Reform Şart

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Afrika paylaşımına cevap verdi.

Erdoğan, Genel Sekreter’e, BM Güvenlik Konseyi’nin günümüz koşullarına uygun ve adil bir şekilde reforme edilmesi gerektiği görüşünü yüksek sesle ifade etmesinin önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, Afrika kıtasının ve tüm Afrikalıların adil bir sisteme katkı yapması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, dünya barışı ve güvenliğini sağlamak için BM Güvenlik Konseyi’nin yapısının kökten değiştirilmesi gerektiğini savundu. Türkiye olarak, adil bir uluslararası sistem için çaba harcayan tüm dostlara destek olacaklarını belirtti.

BM Genel Sekreteri Guterres, BM Güvenlik Konseyi’nde Afrika’nın temsil edilmesi için acil bir reforma ihtiyaç duyulduğunu belirtmişti. Guterres, Konsey’in İkinci Dünya Savaşı’nın galibileri tarafından tasarlandığını ve günümüzde değişen dünyaya ayak uyduramadığını ifade etmişti. Afrika’nın daimi olarak temsil edilmesi gerektiğini vurgulayan Guterres, konuşmasını sosyal medyadan da paylaşmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: BM Güvenlik Konseyi’ne Adil Reform Şart
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin