1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Filistin Devlet Başkanı Abbas Türkiye’ye geldi: Başkan Erdoğan ile görüşme detayları!

Filistin Devlet Başkanı Abbas Türkiye’ye geldi: Başkan Erdoğan ile görüşme detayları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve beraberindeki heyeti Esenboğa Havalimanı’na getiren uçak, saat 18.20’de iniş yaptı. Abbas’ı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve diğer birçok yetkili karşıladı. Ardından, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Görüşmede, İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamlar, kalıcı ateşkes ve barış için atılması gereken adımlar ve güncel gelişmeler ele alındı. Erdoğan, Türkiye’nin Filistin’in haklı davasına destek vermeye devam edeceğini ve İsrail’in durdurulması için uluslararası kamuoyunun baskılarını artıracağını vurguladı.

Erdoğan, İsrail’in Gazze’de sivilleri katletmeye devam ettiğini belirterek, Batılı ülkelerin tüm bunlara sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Gazze’de acil ateşkesin sağlanması ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için İslam dünyası ve diğer ülkelerin çaba göstermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Abbas’ın yarın TBMM Genel Kurulu’nda yapacağı konuşmadan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Abbas’ın yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapacağı konuşma öncesinde Türk yetkililerle gerçekleştirdiği görüşme, İsrail-Filistin çatışmasının barışçıl bir çözüme kavuşması ve insan haklarının korunması konusunda önemli bir adım oldu. Türkiye’nin Filistin’e verdiği destek ve İsrail’e yönelik eleştiriler, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkı sağlayabilir.

Abbas’ın Türkiye ziyareti ve Erdoğan’la gerçekleştirdiği görüşme, uluslararası camianın dikkatini İsrail-Filistin çatışmasının ağırlaştığı bir dönemde Türkiye’nin barışçıl çözüm çağrılarına çevirdi. Abbas’ın Türk hükümetinden ve Erdoğan’dan aldığı destek, Filistin halkına umut verirken, İsrail’e de bölgede daha insani bir tutum sergileme çağrısında bulunuyor. Erdoğan’ın Abbas’ı Türkiye’de ağırlaması, bölgedeki barış sürecine katkı sağlamayı hedefleyen bir adım olarak değerlendirilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Filistin Devlet Başkanı Abbas Türkiye’ye geldi: Başkan Erdoğan ile görüşme detayları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin