1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Maviden Kurtulan Gürcan: ‘Panik Olmayın, Tekneye Tutunun’

Maviden Kurtulan Gürcan: ‘Panik Olmayın, Tekneye Tutunun’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gideros Koyu’nda, 11 Ağustos’ta batan “Maviş” isimli fiber teknede bulunan 6 kişiden 3’ü, teknedeki suya düşme olayını anlattı. Gürcan, Hanönü ilçesi Sirke köyünde yaşadıklarını anlatarak, o anların etkisinde olduğunu ifade etti. Teknenin alabora olması sonucu herkesin suya düştüğünü belirten Gürcan, panik yaşandığını ve herkesin su yuttuğunu dile getirdi. Gürcan, bir süre sonra sudan çıkmaya çalışırken Yasin abi tarafından kurtarıldığını ifade etti.

Gürcan, kuzeni Ahmet Kaan Karayılan’ın yeğeni Esmanur Gürcan’ı kurtardığını anlattı. Kaan’ın Esmanur’a nasıl yardım ettiğini anlatan Gürcan, Kaan’ın Esmanur’u sakinleştirdiğini ve kurtardığını belirtti. Gürcan, çabalarken kıyıya ulaşmaya çalıştıklarını ancak Esmanur’u kaybettiklerini ifade etti.

Batma olayında yaşamını yitiren 3 kişiden birinin 16 yaşındaki Esma olduğunu belirten Baba Ramazan Gürcan, kızının ve yeğeninin olaydan önce Cide’ye gezmeye gittiğini ve sonradan tekne turuna katıldıklarını söyledi. Gürcan, kızının olay esnasında bir arkadaşına çaresiz olduğunu belirten bir mesaj attığını ve aynı gün akşamı hastaneden gelen telefonla olayı öğrendiklerini anlattı.

Kazadan sonra, teknedeki diğer kurtulanların ifadelerine göre, Kaybolan üç kişinin bulunması için arama çalışmaları başlatılmıştı. 5 metrelik teknede bulunan 6 kişiden sadece 3’ü kurtulurken, kaybolan 3 kişinin bulunması için çalışmalar devam ediyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Maviden Kurtulan Gürcan: ‘Panik Olmayın, Tekneye Tutunun’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin