1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Milli Savunma Bakanı Güler: Terörle Mücadelede Kararlıyız!

Milli Savunma Bakanı Güler: Terörle Mücadelede Kararlıyız!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Habertürk TV’de Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır’ın sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri olarak şu anda terörle mücadele konusuna en çok yoğunlaştıklarını belirtti. Güler, ülkemizin 40 yıldır devam eden terör belasından kurtulmak için yoğun çaba harcandığını vurgulayarak, yakın coğrafyamızda yaşanan hassas gelişmeler ve artan riskler karşısında ülkenin güvenliğini sağlayarak hak ve menfaatleri koruma adına çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Ayrıca Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin istiklal mücadelesinden bu yana en yoğun, en kapsamlı ve en etkili faaliyetlerini gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

Güler, son bir yıl içerisinde çok sayıda komando tugayı kurulduğunu ve kapsamlı operasyonların başlatıldığını belirtti. Terör örgütünün çaresiz bir duruma getirildiğini ve her yerde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin varlığının hissedildiğini dile getirdi. Konseptin değişmesiyle birlikte etkin mücadelenin devam ettiğini söyleyen Güler, örgütün bulunduğu her yere gidildiğini ve terk etmek zorunda bırakıldıklarını söyledi. Pençe-Kilit Operasyonu ile Zap’a girildiğini ve bölgenin zorluğuna rağmen Türk Mehmetçiğinin kahramanlıkları sayesinde başarılı operasyonlar gerçekleştirildiğini belirtti.

Güler, terör örgütünün operasyonlara karşı alışılmadık ve öngörülemez tepkiler veremeyeceği bir tempoda mücadele edildiğini vurguladı. Örgütün, Türk adaletine teslim olmalarının tek çözüm olduğunu belirten Bakan Güler, özellikle bu yılın teröristlerin örgütten kaçtığını göstermeye başladığını ve teslim olanların ailelerine kavuşabileceklerini ifade etti. Türk askerinin teslim olan kişilere karşı herhangi bir şiddet uygulamadığını vurgulayan Güler, elebaşlarının çatışmalar başladığında kaçtıklarını ve Türkiye’den yoğun katılım olmadığı için Suriye’den kaçırılan çocukların kısa sürede eğitildiğini belirtti.

Bakan Güler, terör örgütü elebaşlarının artık çatışmalardan kaçıp gittiklerini ve örgüt içindeki aileler arasında kargaşa olduğunu dile getirdi. Türkiye’ye katılımın azalmasıyla birlikte örgütün zayıfladığını ve artık teslim olanların sayısının arttığını söyleyen Güler, terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütleriyle mücadelenin sonuçlarını net bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Savunma Bakanı Güler: Terörle Mücadelede Kararlıyız!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin