1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı’nın Konuşmasına Katılamadı: İşte Nedeni!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı’nın Konuşmasına Katılamadı: İşte Nedeni!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na hitap ettiği özel oturuma CHP Genel Başkanı Özgür Özel katılmadı. Bu oturuma CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ve CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ile Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek katıldılar.

Başarır, Özel’in oturuma katılmama nedenine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel’in ayağında meydana gelen basit bir kırık sebebiyle oturuma katılamadığını belirtti. Genel Başkanın Filistin Devlet Başkanı’nın önemli mesajlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde paylaşılmasını istediği ancak mevcut durumu sebebiyle katılamadığını dile getirdi. Özel’in Filistin’in haklı mücadelesini sonuna kadar desteklediğini ve Filistin halkının bağımsızlığını savunduğunu yineledi.

Başarır, Özel’in yarın gerçekleşecek olan Türkiye İşçi Partisi milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi süreciyle ilgili olağanüstü toplantıya katılmak istediğini ancak doktorların vereceği karara göre bu durumun netlik kazanacağını ifade etti. Kaza sonucu meydana gelen kırık sebebiyle Özel’in bugünkü oturuma katılamadığını ve yarın gerçekleşecek toplantıya katılıp katılmayacağının doktorların incelemesi sonrasında belli olacağını belirtti.

Özel’in, Filistin Devlet Başkanı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmayı dinlemek istediği ancak sağlık durumu sebebiyle buna engel olduğu vurgulandı. Başarır, Özel’in desteklediği konuları ve protesto ettiği durumları kendisinin açıklamak istediğini ancak şu anki sağlık durumu nedeniyle bu açıklamaları yapamadığını belirtti.

Başarır, Özel’in yanı sıra diğer CHP milletvekillerinin de gelişmeleri yakından takip ettiğini ve Özel’in sağlık durumuna göre hareket edeceklerini dile getirdi. Özel’in Filistin’e olan desteğinin ve İsrail’in tutumunu kınamasının CHP’nin resmi görüşünü yansıttığını belirtti. Şu an için Özel’in sağlık durumunun ön planda olduğunu ve tedavisinin tamamlanması sonrasında gerekli açıklamaların yapılacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı’nın Konuşmasına Katılamadı: İşte Nedeni!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin