1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Orman Yangını Göynük İlçesinde Geniş Alana Yayıldı

Orman Yangını Göynük İlçesinde Geniş Alana Yayıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bekirfakılar Köyü mevkiinde meydana gelen anız yangını, saat 12.40 sularında rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı ve söndürme çalışmaları için bölgeye çok sayıda itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve arazöz sevk edildi. Havadan da helikopterler yangına müdahale etmeye başladı. Yangının genişleyerek büyümesi üzerine çevre illerden helikopterlerin de havadan destek için geleceği bilgisi geldi.

Yangının etkisini artırması sebebiyle Yeniköy ve Seferler Köyü için tahliye kararı alındı. Köyler boşaltılarak vatandaşlar güvenli bölgelere taşındı. Söndürme çalışmaları ise halen devam etmekte ve 2 saati aşkın bir süredir sürmektedir.

Bekirfakılar köyü mevkisindeki yangının neden olduğu duman, Eskişehir kent merkezine kadar ulaştı. Geniş çapta bir duman tabakası oluştu ve şehrin birçok noktasından görülebiliyordu. Duman nedeniyle gökyüzünde karartılar oluştuğu gözlendi. Ayrıca, yangın söndürme çalışmalarında kullanılmak üzere hava araçları için Eskişehir’de lojistik destek ve yakıt ikmali hazırlıklarının yapıldığı öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Orman Yangını Göynük İlçesinde Geniş Alana Yayıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin