1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Lideri Özel’in Görev Onayı Artarken, Erdoğan’ın Görev Onayı Düştü – SONAR Anketi Sonuçları açıklandı!

CHP Lideri Özel’in Görev Onayı Artarken, Erdoğan’ın Görev Onayı Düştü – SONAR Anketi Sonuçları açıklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SONAR’ın temmuz ayında 24 ilde toplam 3 bin 271 kişi ile yaptığı anket sonuçlarına göre, CHP lideri Özel’in görev onayı yüzde 39,6’ya yükseldi. Görev yapma şeklini onaylamayanların oranı ise yüzde 40,6’ya geriledi. Kararsızların oranı yüzde 11,5 iken, fikri ve cevabı olmayanların oranı yüzde 8,3 oldu. Anket sonuçlarına göre, Özel 1950 yılından bu yana seçmenlerin yarıya yakınının onayladığı ilk CHP genel başkanıdır.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görev onayında ise düşüş yaşandığı belirlendi. Erdoğan’ın görev onayı temmuz ayında yüzde 41,1’e gerilerken, onaylamayanların oranı yüzde 45’e çıktı. Kararsızların oranı yüzde 9,3 iken, geçen ay bu oranın 6,2 olduğu bildirildi.

Araştırmaya göre, Türkiye’nin en önemli sorunu ekonomi olarak belirlendi. Ekonominin en önemli sorun olduğunu düşünenlerin oranı haziran ayında yüzde 55,5 iken, temmuz ayında yüzde 60,8’e yükseldi. Ekonominin ardından sığınmacılar, adaletsizlik ve terör sorunları geldi. Türkiye’nin sorunu olmadığını düşünenlerin oranı yüzde 1,5 olarak belirlendi.

Gelecek altı ay içinde Türkiye ekonomisinin durumuna dair soruya katılımcıların yüzde 67,5’i kötüye gideceği yanıtını verdi. Ekonominin iyiye gideceğini düşünenlerin oranı yüzde 18,7 iken, değişmeyeceğini belirtenlerin oranı yüzde 7,1 olarak görüldü. Ankete katılanların yüzde 72,3’ü son bir yılda parasal durumlarında gerileme yaşadığını ifade ederken, iyileşme yaşayanların oranı yüzde 8,7 ve durumun aynı kaldığını belirtenlerin oranı yüzde 17,9 olarak açıklandı. Cevap vermeyenlerin oranı ise yüzde 1,1 olarak belirlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Lideri Özel’in Görev Onayı Artarken, Erdoğan’ın Görev Onayı Düştü – SONAR Anketi Sonuçları açıklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin