1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bolu Orman Yangınında Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor

Bolu Orman Yangınında Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün, Bekirfakılar köyü civarında bulunan ormanlık alanda saat 12.30 sularında yangın çıktı. Aldıkları ihbar üzerine, Bölgeye Bolu ve çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, dozer ve helikopterler gönderildi. Ekipler, yangını söndürmek için başlattıkları çalışmayı 21 saattir sürdürmektedir.

Yangın nedeniyle Yeniköy ile Bekirfakılar köyünde Ayvatlar Mahallesi ve Çaylak köyünde Seferler Mahallesi’nde 281 vatandaşın tedbir amaçlı tahliyesine karar verilmiştir. Akşam saatlerine kadar, 118 arazöz, 7 iş makinesi ve 9 helikopter ile müdahale edildi. Gece saatlerinde helikopterlerin havadan müdahalesi ara vermiştir.

Günün ilk ışıklarıyla beraber havadan müdahaleye devam edildi. Sabahın erken saatlerinde, bölgeye gelen 10 helikopter yardımı ile havadan müdahale başlatıldı. Yangının çıktığı bölgeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Sünnet Gölü’nden helikopterler su alıp, alevlere püskürtmeye devam etmektedir. Ekiplerin müdahalesi devam ederken, yangının çıkış nedeninin anız yakma olduğu düşünülmektedir.

Karadan müdahale ise 90 arazöz, 96 iş makinesi ve 637 personelle devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bolu Orman Yangınında Havadan ve Karadan Müdahale Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin