1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü’nde Tartışmalı İmar Değişikliği: Yıkım Öncesi 6 Milyonluk Güçlendirme İhalesi!

Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü’nde Tartışmalı İmar Değişikliği: Yıkım Öncesi 6 Milyonluk Güçlendirme İhalesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Beşiktaş Rumelihisarı Mahallesi’nde bulunan Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü’ndeki yurt ve lojman binaları için hazırlanan imar planı değişikliğini onayladı ve itirazlar için askıya çıkardı. Toplam 11 bin 886 metrekarelik alanda bulunan binalar için 2021 yılında “Riskli Yapı” kararları alınmıştı. Yapılacak plan değişikliği ile binaların fonksiyonu “yüksek öğrenim tesisi ve park” olarak değiştirildi. Parselin 8 bin 451 metrekarelik kısmı yüksek öğrenim tesisi, 1,952 metrekarelik kısmı ise park alanı olarak planlandı ve yapılar için 6 katlık yükseklik önerildi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu döneminde atanan eski rektörü tarafından yurt ve lojmanlar riskli yapılar olarak belirlenmiş ve boşaltılmaya başlanmıştı. Binaların yıkımı öncesinde toplam 6 milyon liralık güçlendirme ihalesi yapıldığı ortaya çıktı. 2019 yılında yapılan “Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü Öğrenci Yurdu Güçlendirme İşi” için 3 milyon 742 bin TL, 2020 yılında ise “Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüs Lojmanları C Blok Güçlendirme İşi” için 2 milyon 280 bin TL sözleşme imzalandığı belirlendi. Bu durum tepkilere neden oldu ve tartışmalara sebep oldu.

Plan değişikliğiyle birlikte binaların yüksek öğrenim tesisi ve park alanı olarak kullanılması planlanıyor. Riskli yapılar olan binaların güçlendirme ihalesi ise yıkım öncesinde gerçekleştirildi. Toplamda 11 bin 886 metrekarelik alanda yer alan binaların 6 katlık bir yüksekliğe sahip olması önerildi. Bu değişikliklerin ardından planlar askıya çıkarıldı ve itiraz süreci başladı.

Boğaziçi Üniversitesi’nin Uçaksavar Kampüsü’ndeki yurt ve lojman binalarının riskli yapılar olarak belirlenmesi ve güçlendirme ihalesi yapılması tartışmalara neden olmuştur. Yapılacak imar planı değişikliğiyle birlikte binaların yüksek öğrenim tesisi ve park alanı olarak kullanılması planlanmaktadır. Bu değişikliklerle birlikte binaların yıkımı ve yeniden yapımı süreci başlayacaktır. Tepkiler ve itirazların değerlendirilmesinin ardından net bir karar alınacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü’nde Tartışmalı İmar Değişikliği: Yıkım Öncesi 6 Milyonluk Güçlendirme İhalesi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin