1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Korkunç Yangın: Evler, İş Yerleri Alev Alev!

İzmir’de Korkunç Yangın: Evler, İş Yerleri Alev Alev!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam başlayan orman yangını, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale edilerek kontrol altına alınmaya çalışıldı. Ancak kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangın büyüyerek yayıldı. Yangınla mücadele gece boyunca devam etti ve gündüz saatlerinde rüzgarın hızı nedeniyle hava araçlarının müdahalesi bir süreliğine sekteye uğradı.

Karşıyaka ilçesine bağlı Doğançay ve Sancaklı Mahalleleri ile Bayraklı ilçesine bağlı Onur Mahallesi’ndeki bazı evler ile bir hayvan barınağı tahliye edildi. Alevler, Örnekköy Sanayi Sitesi’ne kadar ulaşarak buradaki işletmelere zarar verdi. Ancak öğleden sonra rüzgarın şiddetinin düşmesiyle hava araçları yeniden yangına müdahale etmeye başladı.

Yangın hala Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli ilçelerindeki ormanlık alanlarda ve bazı yerleşim yerlerinde devam etmekte. Yangın söndürme çalışmalarına orman ekiplerinin yanı sıra belediyeler, polis, AFAD ve jandarma da destek veriyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bölgedeki durumla ilgili açıklamalarda bulunarak yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba harcandığını belirtti.

Yangının çıkış sebepleri kolluk güçleri tarafından araştırılırken, bakanlık ekipleri ve yerel yönetimler yangını söndürmek için koordineli bir şekilde çalışıyor. İzmir’de yaşanan yangınlar nedeniyle 16 evin yanmış, 87 evin boşaltılmış olduğu bilgisi paylaşıldı. Toplamda 70 kara aracı ve 450 personel ile yangınla mücadele ediliyor.

Ülke genelinde ise birçok farklı noktada orman ve kırsal yangınlarıyla mücadele ediliyor. Bugüne kadar 47 yangın meydana gelmiş, bunlardan 30’u kontrol altına alınmışken 17’sine halen müdahale ediliyor. Bakan Yumaklı, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, yangınların söndürülmesi için ellerinden gelen tüm çabayı sarf ettiklerini vurguladı.alert-info

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Korkunç Yangın: Evler, İş Yerleri Alev Alev!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin