1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Manisa’nın Gördes İlçesindeki Orman Yangınlarına Müdahale Devam Ediyor!

Manisa’nın Gördes İlçesindeki Orman Yangınlarına Müdahale Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa’nın Gördes ilçesinde meydana gelen orman yangınlarına karadan ve havadan müdahale edilmektedir. Boyalı ve Kayacık mahallelerinde 14 Ağustos’ta başlayan yangın, bölgedeki sarp arazi yapısı ve rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınamamıştır. Gördes ilçesinden Salihli ilçesi sınırlarına kadar yayılan yangına, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, emniyet ve jandarma tarafından gönderilen TOMA’lar dahil olmak üzere 418 personel, 3 uçak, 9 helikopter, 70 arazöz, 17 su ikmal aracı, 8 dozer ve 6 yer ekibi ile müdahale edilmektedir.

Yangının etkisiyle bölgedeki vatandaşlar arasında panik yaşanmış ve 6 mahalle tahliye edilmiştir. Gördes’e bağlı Yeniköy ve Karayakup ile Salihli’ye bağlı Hacıhıdır, Kemer, Kale ve Kurttutan mahallelerindeki insanlar güvenli bölgelere taşınmıştır. Karayakup mahallesi ile Danda mevkisinde evler tamamen yanarak büyük zarar görmüştür. Yangının yol açtığı tahribat havadan dronlar aracılığıyla görüntülenmiş ve yıkımın boyutu ortaya çıkarılmıştır.

Karayakup Mahallesi’nde bulunan cami ve bazı iş yerleri de yangın nedeniyle zarar görmüştür. Ayrıca Karayakup Mahallesi Mezarlığı’nda bulunan mezarlar ve ağaçlar hasar görmüştür. Ancak, 2010 yılında şehit olan Halil İbrahim Ertaş’a ait kabir ve üzerindeki Türk bayrağı yangından etkilenmemiştir, bu manzarasıyla dikkat çekmiştir.

Orman yangınlarına müdahalede gece gündüz demeden çalışan ekipler, yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi için büyük çaba sarf etmektedir. Bölgedeki yoğun rüzgar ve zorlu arazi yapısı nedeniyle söndürme çalışmaları zorlu bir süreç olarak devam etmektedir. Ancak, ekiplerin koordineli çalışması ve hava unsurlarının da desteğiyle yangının söndürülmesi ve bölgedeki insanların güvenli şekilde geri dönmesi umut edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Manisa’nın Gördes İlçesindeki Orman Yangınlarına Müdahale Devam Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin