1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyon Beklentileri İçin Çarpıcı Açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyon Beklentileri İçin Çarpıcı Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası (TCMB), ağustos ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladıktan sonra Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. TCMB’nin ağustos ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre, yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi temmuz ayındaki yüzde 42,95’ten ağustos ayında yüzde 43,3’e yükseldi. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi de bir önceki ankette yüzde 30,02 iken, bu ankette yüzde 28,71’e geriledi. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise yüzde 19,32’den yüzde 19,30’a düştü.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Merkez Bankasının Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını değerlendirdi. Şimşek, “12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri on aydır iyileşiyor. Temmuz ayında geçici etkiler nedeniyle yüksek gerçekleşen aylık enflasyon, yıl sonu beklentisinde bir miktar artışa neden olsa da 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 28,7’ye gerileyerek, 24 ay sonrası beklenti yüzde 19,3 olarak gerçekleşti” dedi. Şimşek ayrıca, “Yıllık enflasyonun ağustosta belirgin şekilde gerilemesini ve yılın geri kalan döneminde düşüşünü bekliyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

Bakan Şimşek’in değerlendirmesine göre, enflasyon beklentilerinde yaşanan iyileşme eğilimi on aydır devam etmektedir. Temmuz ayında geçici etkilerin neden olduğu yüksek aylık enflasyon, yıl sonu beklentisinde sınırlı bir artışa yol açmış olsa da 12 ay sonrası enflasyon beklentisinde düşüş yaşanmıştır. Ayrıca 24 ay sonrası enflasyon beklentisi de bir önceki döneme göre hafif bir düşüş göstermiştir.

Özetle, ağustos ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre enflasyon beklentilerinde belirgin bir değişiklik yaşanmamış, ancak iyileşme eğilimi devam etmektedir. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun ağustos ayında belirgin bir şekilde gerileyerek, yılın geri kalanında da düşüş trendinin devam edeceğini öngörmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyon Beklentileri İçin Çarpıcı Açıklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin