Kayıt hakkı kazanan adaylar, ilgili üniversitelere gerekli belgelerle başvurmak zorundalar. Aksi halde kayıt haklarını kaybedebilirler. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan fakat ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan adaylar, bütünleme veya tek ders sınavına girmek için belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtlarını yaptırabilirler. Ancak mezun olduklarına dair belgelerini, 31 Aralık 2024 tarihi mesai bitimine kadar ibraz etmeleri gerekmektedir. Mezun olduğunu belgelemeyenlerin kayıtları silinecektir. Aynı şekilde, yükseköğretim programının koşullarını sağlamayan adayların kayıtları da yapılmayacaktır.
Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme başvuruları alınacaktır. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına kaydolanlar ek yerleştirmeden yararlanamayacak, fakat tercihlerine yerleşemeyenler bu haktan faydalanabilecektir. Ek yerleştirmede, merkezi genel yerleştirmedeki en düşük puanın altında puanı olanlar ön lisans ve lisans programlarına tercih yapamayacaklardır.
Üniversitelerde merkezi yerleştirme sonrasında 34,598 kontenjan boş kalmıştır. Devlet üniversitelerinde açık öğretim ve KKTC uyruklu kontenjanlar hariç olmak üzere, lisans programlarında 7,452 boş kontenjan bulunmaktadır. Vakıf üniversitelerinde ise 13,374 lisans ve 2,912 ön lisans olmak üzere toplamda 16,286 boş kontenjan vardır. Ayrıca KKTC üniversitelerinde de 4,565 boş kontenjan bulunmaktadır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, kazanan ancak kayıt yaptırmayan adaylarla birlikte bu rakamın 100 bini aşabileceği düşünülmektedir. Geçen yıl, merkezi yerleştirmede 25,000 boş kontenjan olduğu bilinmektedir. Kazanan ancak kayıt yaptırmayanlarla birlikte bu rakamın 150 bini aştığına dair görüşler bulunmaktadır.