1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bekirfakılar Köyündeki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Bekirfakılar Köyündeki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Ağustos Perşembe günü saat 12.30 sıralarında Bekirfakılar köyündeki ormanlık alanda başlayan yangın, ekiplerin dik yamaçlardaki 72 saatlik zorlu çabası sonucunda bugün öğle saatlerinde kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeniyle ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 2’si tutuklandı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları devam ederken, Yeniköy, Çaylak, Bekirfakılar ve Umurlar köylerinden tedbir amaçlı tahliye edilen 490 kişi evlerine geri dönmeye başladı. Evlerine traktörlerle dönen vatandaşlar, hayatları boyunca böyle bir yangınla karşılaşmadıklarını belirtti.

Bilal Tahtacı isimli bir vatandaş, yaşamı boyunca böylesine büyük bir yangın görmediğini ifade ederek, köyünde doğduğunu ve büyüdüğünü dile getirdi. 70 yaşındaki Tahtacı, yangın günü köyde olmadığını ancak geldiğinde karşılaştığı manzaranın korkunç olduğunu söyledi. Diğer bir köylü olan Mehmet Babacan da evine dönmenin sevincini yaşadıklarını, ancak orman yangınının büyük bir felaket olduğunu ve bu kadar büyüklükte bir yangına şahit olmadığını belirtti.

Alevlerin yerleşim alanlarına yaklaşmasıyla Bekirfakılar köyünün Ayvatlar Mahallesi’nde yaşayan Cahit Kocabıyık, dayısına yardım etmek için köye geri döndüğünü ve ekiplere destek olmaya çalıştığını anlattı. Zarar gören alanlar bolu’da havadan görüntülendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bekirfakılar Köyündeki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin