1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Dilan Polat Serbest Bırakıldı: İşte Neden Tutuksuz Yargılanacak!

Dilan Polat Serbest Bırakıldı: İşte Neden Tutuksuz Yargılanacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Suç gelirlerinin aklanması” suçuna dair açılan davada tutuklu olarak bulunan Dilan Polat, tahliye edilme kararı aldı. Mahkeme, Polat’ın tutuksuz olarak yargılanmasına karar verdi.

Dilan Polat’ın tahliye edilme sebepleri hakkında Uludağ şunları söyledi; “Anadolu 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Dilan Polat’ın tutuksuz olarak yargılanması yönünde karar aldı. Tahliye kararında önemli 3 madde yer alıyor. Başta Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunda Dilan Polat’a suçlama yöneltilmemesi geliyor. MASAK’ın 49 sayfalık ön raporunda yasa dışı bahis, mail order hizmeti, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı gibi suçlamalar bulunuyordu. Ancak MASAK’ın tam raporunda bu suçlamalara ulaşılamadığı belirtildi, sadece vergi kaçakçılığı suçlaması yer aldı.”

Bu gelişmeler üzerine Sulh Ceza Mahkemesi, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talep etti. Diğer yandan Dilan Polat, adli tıp kurumuna başvurarak cezaevindeki psikolojisinin uygun olmadığını belirtti.

Adli Tıp Kurumu, Polat’ın yüksek güvenlikli bir hastanede tedavi görebileceğini ve infazın devam edebileceğini belirtti. Bu durum, her sağlık sorunu olan mahkuma tahliye hakkı tanınamayacağına işaret etti.

Savcılık, Polat’ın 7 aydır cezaevinde olduğunu ve intihar eğilimi gösterdiğini belirterek tutuksuz yargılanması gerektiğini savundu. Ancak mahkeme, MASAK raporunun henüz gelmediğini belirterek çelişki yaşandığını dile getirdi.

Uludağ, Polat’la ilgili belgelerin teslim edilmesinin ardından bugün tahliyenin gerçekleşeceğini de açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dilan Polat Serbest Bırakıldı: İşte Neden Tutuksuz Yargılanacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin