1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. KKTC’den Turistleri Engellemeye Devam!

KKTC’den Turistleri Engellemeye Devam!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KKTC Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de tatil yapmak isteyen ve daha önceden rezervasyon yaptıran Avrupa Birliği (AB) ve diğer ülke vatandaşlarının GKRY tarafından yasa dışı şekilde engellendiğini belirtti. Ayrıca Rumların tur operatörlerine de şantaj yaptığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Tatar, GKRY yönetimine “Bu çağ dışı anlayışa son verin.” çağrısında bulunarak, “Rum Liderliği”nin Kıbrıs Türk halkının temel insan haklarını ihlal eden baskıcı ve zulüm dolu siyasetini sürdürdüğünü vurguladı.

Daha önce de KKTC’den mülk alan üçüncü ülke vatandaşlarını hedef alan uygulamalarda bulunan GKRY’nin turizm sektörünü hedef aldığı ifade edildi. GKRY’nin ekonomiyi çökertmeye yönelik “abluka siyaseti”ne turizm sektörünü hedef olarak seçtiği belirtildi. Ayrıca, GKRY’nin AB vatandaşları dahil olmak üzere önceden rezervasyon yapan kişilerin geçişini yasa dışı şekilde engellemeye çalıştığı ve tur operatörlerine şantaj yaparak bu politikayı sürdürdüğü ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Tatar, GKRY’nin KKTC’yi emlak ve turizm alanlarında engelleyici faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve uluslararası kamuoyu nezdinde bu konuda adımlar atacaklarını bildirdi.

Son zamanlarda GKRY’nin, KKTC’den mülk alan üçüncü ülke vatandaşlarına yönelik “Rum mallarını yağma” iddiası ile hareket ettiği ve bu doğrultuda adımlar attığı belirtildi.Son 6 ay içinde KKTC’den emlak alan veya emlakçılık yapan 2 İsrail ve 1 Alman vatandaşının GKRY’de gözaltına alındığı ve mahkemeye çıkarıldığı bilgisi verildi. Rum basının KKTC’deki otel ve turistlere kiralanan evlerin Güney Kıbrıs turizmini olumsuz etkilediğini iddia etmesinin ardından Rum Yönetimi, KKTC’den rezervasyon yaptırmış turistlerin Güney Kıbrıs’a geçişini engelleme girişiminde bulunduğu ve tur operatörleri ile rehberlere yaptırım tehdidinde bulunduğu ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KKTC’den Turistleri Engellemeye Devam!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin