1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de PKK’lı teröristlerin tuzakladığı bomba patladı: Piyade Uzman Çavuş şehit oldu

İzmir’de PKK’lı teröristlerin tuzakladığı bomba patladı: Piyade Uzman Çavuş şehit oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı El Yapımı Patlayıcı’nın (EYP) infilak etmesi sonucu yaralanan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk, 3 Ağustos’ta Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün şehit oldu.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Önk için Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde düzenlenen cenaze törenine yoğun katılım oldu. Ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Valisi Vasip Şahin, Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Kemal Yeni ve çok sayıda vatandaş cenazeye katıldı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, silah arkadaşları tarafından omuzlarda tören alanına getirilirken, ailesi büyük bir acı içindeydi. Babası İlhan (56) ve annesi Elif Önk (51) törende zorlukla ayakta dururken, kız kardeşi Nisa Nur Önk (16) gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin 2 yıllık eşi Melisa Önk (26) ise yakınlarının tesellisini almaya çalıştı. Şehidin babaannesi Fatma Önk (78) ise tekerlekli sandalyeyle törene katıldı. Muhammed Emin Önk’ün cenazesi, namazın ardından Cebeci Şehitliği’nde toprağa verildi.

Bayburt’un Demirözü ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk, 5 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde göreve başlamıştı. Şehit, vatanı için canını feda eden kahraman askerlerimizden biriydi.

Şehit Önk’ün davasından ve vatan sevgisinden aldığı ilhamla, Türk milleti her zaman onu minnetle anacak ve dualarla yad edecektir. Onun gibi özverili ve cesur askerler sayesinde ülkemiz huzur ve güven içinde yaşamaya devam edecektir. Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de PKK’lı teröristlerin tuzakladığı bomba patladı: Piyade Uzman Çavuş şehit oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin