1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. PKK Teröristi Finlandiya’da Çökertildi!

PKK Teröristi Finlandiya’da Çökertildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen ortak çalışmada, terörist Omari’nin, Finlandiya’da terör örgütü PKK/KCK kadroları ile örgüt üst yönetimi arasında koordinasyon sağladığı, örgüte kişi aktarımı ve finans temininde de sorumlu düzeyinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Yapılanmada sözde sorumlu düzeyinde faaliyet gösteren Mehnaz Omari’nin, PKK’nın İran uzantısı PJAK mensubu olduğu belirlendi.

Finlandiya’da eylem ve etkinlikleri de organize ettiği öğrenilen PKK/KCK’lı Omari’nin, örgütün kontrolündeki haber portallarında 8 Ocak 2017’de yayınlanan bir haberde “Finlandiya’da gerçekleştirilen anma etkinliğinde konuşma yapan KJAR sözcüsü Naze Viyan” olarak adının geçtiği ortaya çıkarıldı.

Çeşitli sosyal medya hesaplarında örgütsel eylem ve etkinliklerde yer aldığına dair fotoğrafları da tespit edilen terörist Omari, 15 Ağustos’ta İstanbul Havalimanı’ndan yurt dışına çıkmaya çalışırken MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün ortak operasyonu sonucu yakalandı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
PKK Teröristi Finlandiya’da Çökertildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin