1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bahçeli: Terörle Mücadele ve Milli Güç Unsurları
    bir Konsept Gerektiriyor

Bahçeli: Terörle Mücadele ve Milli Güç Unsurları
bir Konsept Gerektiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terörle mücadele ile ilgili açıklamaları şu şekildedir: Terörle mücadele, milli güç unsurlarının bir konsept dahilinde seferber edilmesini gerektiren bütünlükçü ve çok boyutlu mekanizmalar toplamıdır. Bu mekanizmalar aynı zamanda siyasi, stratejik, ekonomik, güvenlik, psikolojik ve diplomatik yönleri bulunan değişken ve dinamik süreçlerin muhassalasıdır.

Terörle mücadeleyi muvaffakiyetle taçlandıran manevi amiller arasında sabır, inanç, metanet ve moral üstünlük de önemlidir. Terörle mücadele doğaçlama bir süreç olmadığından manevra kabiliyet ve kalitesi devamlı güncellenerek güçlendirilmelidir. Türkiye 40 yıldır bölücü terörle mücadele halindedir ve 15 Ağustos 1984 Eruh ve Şemdinli saldırılarından 15 Ağustos 2024’e kadar geçen 14 bin 600 günde sivil ve resmi görevli şehit sayısı 14 bin 902’dir.

Terörle mücadelede ekonomik kaybın 2,5 trilyon dolara yaklaştığı düşünülmektedir. Ancak bu ekonomik kayıplar, şehitlerimizin fedakarlıklarıyla asla ölçülemeyecektir. Emperyalizmin kumandası altında hareket eden terör örgütleri, Türk milletinin varoluşsal haklarına saldırmakta ve insanlık suçu işlemektedir.

Terörle mücadele, yalnızca dağda operasyonlarla değil, siyasi destekçilerle de etkin bir şekilde yürütülmelidir. Terör örgütlerine hazine kaynakları sağlayarak teröre destek olan siyasi figürlerin cezalandırılması gerekmektedir. Ayrıca terör örgütlerine verilen mali yardımların kesilmesi ve şehit ailelerin desteklenmesi gerekmektedir.

MHP’nin TBMM Grup Konuşması’nda dile getirilen önerilerin tekrar değerlendirilmesi milli bir sorumluluktur. Terör örgütü DEM’in TBMM’deki varlığı ve aldığı maaşların detayları incelenmeli ve gerektiğinde kesilmelidir. Ayrıca teröre destek olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve adaletin sağlanması önemlidir.

Sonuç olarak, teröre destek verenlerin ve terör örgütlerinin devlet hazinesinden aldığı kaynakların kesilmesi ve adaletin sağlanması için acil önlemlerin alınması gerekmektedir. Adalet, ahlak ve hakkaniyetin korunması için gereken adımlar atılmalı ve milletin iradesi namusuyla korunmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bahçeli: Terörle Mücadele ve Milli Güç Unsurları
bir Konsept Gerektiriyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin