1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yerköy YHT İstasyonu 23 Ağustos’ta Açılıyor!

Yerköy YHT İstasyonu 23 Ağustos’ta Açılıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı üzerinde bulunan Yerköy YHT İstasyonu’nun 23 Ağustos Cuma günü vatandaşların hizmetine açılacağı duyuruldu. Bu istasyon, Ankara-Sivas YHT Hattı’nın önemli bir bölümünü oluşturmakta olup, Yozgat ile Kırıkkale arasında yer almaktadır.

Bakan Uraloğlu, yayınladığı yazılı açıklamada, Yerköy YHT İstasyonu’nda tamamlanan çalışmalar sayesinde Yerköylü vatandaşların hızlı tren hizmetine erişim sağlayabileceklerini belirtti. İstasyonun hizmete başlayacağı 23 Ağustos Cuma günü, resmi açılışın daha sonraki tarihlerde gerçekleştirileceği ifade edildi.

Yerköy YHT İstasyonu, 110 bin yolcu kapasitesine sahip olacak ve modern bir standartta hizmet verecek. İstasyon binası 800 metrekarelik bir alana inşa edilmiş olup, 14 bin 600 metrekarelik yeşil alan, 2 peron, 100 araç ve 5 otobüs park yeri bulunmaktadır.

Ankara-Sivas YHT hattının faaliyete geçmesiyle, Ankara ile Sivas arasındaki seyahat süresi kara yoluyla 4,5 saatten, tren yoluyla ise 12 saatten 2 saate düşürüldü. Bakan Uraloğlu, hattın açıldığı günden bu yana 1 milyon 404 bin yolcunun taşındığını belirterek, hızlı tren ağının genişletilmesi için çalışmaların sürdüğünü ve Samsun ile Ankara’yı birbirine bağlayacak hızlı tren hattının Delice üzerinden Ankara-Sivas YHT hattına entegre edileceğini bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yerköy YHT İstasyonu 23 Ağustos’ta Açılıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin