1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP, Uzaya Giden İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı’yı Seçim Propagandasında Kullandı!

AKP, Uzaya Giden İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı’yı Seçim Propagandasında Kullandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzaya giden ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı, uzay yolculuğunu tamamladıktan sonra AKP’nin seçim propagandasında yer almaya başladı. Gezeravcı, ‘Gençlik Buluşmaları’ adı altında Kırıkkale, Erzurum, Ankara, Kayseri, Kahramanmaraş, Mersin, İzmir, Tekirdağ, Balıkesir, İstanbul, Edirne, Düzce, Bolu, Antalya, Gaziantep, Konya, Çankırı ve Samsun illerine giderek AKP’li bakanlar ve belediye başkan adaylarıyla buluştu. Bu etkinlikler için 6 bin kilometre yol kat eden Gezeravcı, bu mesafenin Uluslararası Uzay İstasyonu’na 6 kez gitmesine eşit olduğunu belirtti.

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ile birlikte Ege Üniversitesi’nde sahneye çıkan Gezeravcı, daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü’nde düzenlenen gençlik buluşmasına katıldı. Gezeravcı, aynı zamanda Bakan Kacır ile Erzurum Teknik Üniversitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ise Antalya Diplomasi Forumu’na katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’a da destek veren Gezeravcı, CHP İzmir Milletvekili ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel’den eleştiri aldı. Yücel, Gezeravcı’nın AKP propagandasına katılmasını kınayarak, “Bakanları ve kamu kaynaklarını yerel seçimler için seferber etmek AKP’ye yetmedi. Hepimizin vergileriyle uzaya giden ilk astronotumuz Alper Gezeravcı da AKP’nin propaganda konvoyuna dahil oldu. İktidar astronotumuza AKP propagandası yaptırıyor. Ancak bu çabaları sonuç vermeyecek, 31 Mart’ta yenilecekler” şeklinde açıklamalarda bulundu. Gezeravcı’nın siyasi propaganda faaliyetlerine katılması ülke genelinde tartışmalara neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP, Uzaya Giden İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı’yı Seçim Propagandasında Kullandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin