1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Orman Yangınlarından Binlerce Vatandaş Tahliye Edildi!

Orman Yangınlarından Binlerce Vatandaş Tahliye Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, 14-20 Ağustos tarihleri arasında İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Bolu, Uşak, Karabük ve Çankırı’da orman yangınları çıkmıştır.

Yangınların yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle 5 bin 381 vatandaş tedbir amaçlı güvenli alanlara tahliye edilmiştir. İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesi, Bayraklı ilçesine bağlı Doğançay, Körfez ve Onur mahalleleri, Karşıyaka ilçesine bağlı Latife Hanım ve Sancaklı mahalleleri, Tire ilçesine bağlı Çayırlı Mahallesi, Aydın’ın Bozdoğan ilçesine bağlı Hışımlar ve Örmepınar mahalleleri ile Didim ilçesine bağlı Hisar Mahallesi genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilmiştir.

İzmir ve Aydın’ın yangından etkilenen mahallelerinde “hak sahibi” çalışmalarına başlanmış olup, konut ve iş yerleri zarar gören vatandaşların AFAD İl Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Orman yangınları sebebiyle zarar gören vatandaşlara nakdi yardım yapılacaktır. Devletin tüm imkanları ve kurumlarıyla milletin yanında olduğu vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Orman Yangınlarından Binlerce Vatandaş Tahliye Edildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin