1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Muğla’da Umuma Açık İşletme Sahiplerine Zorunlu Güvenlik Kamera Kararı Alındı: İşte Detaylar!

Muğla’da Umuma Açık İşletme Sahiplerine Zorunlu Güvenlik Kamera Kararı Alındı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla Valiliği, kamu güvenliğini sağlamak amacıyla il sınırları içinde faaliyet gösteren umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine güvenlik kamerası takılması kararı aldı. Otel, motel, pansiyon, bar, kafe, sinema, internet salonları gibi mekanlara güvenlik kamerası sistemi kurulması zorunlu hale getirildi. Bu karar, önümüzdeki aydan itibaren yürürlüğe girecek.

Muğla Valiliği’nin yaptığı açıklamaya göre, kararın amacı Muğla genelinde suçların önlenmesi ve aydınlatılması. Hırsızlık, dolandırıcılık, kavga gibi olayların engellenmesi ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için alınan bu tedbir, tüm umuma açık eğlence ve istirahat mekanlarını kapsıyor. İşyerlerinde kullanılacak güvenlik kameralarının belirli özelliklere sahip olması gerekiyor. Kameraların en az 30 gün süreyle kayıt yapabilme özelliğine sahip olması ve işyerinin tüm giriş çıkışlarını kapsaması isteniyor.

Karar, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde hazırlandı. Karara uymayan işyeri sahiplerine idari para cezası uygulanacak. Uygulamanın altı ay içinde tamamlanması gerekiyor. Güvenlik kameralarının herkesin görebileceği şekilde işyerlerinde 24 saat izlendiğine dair uyarı levhaları bulundurulması da kararın bir parçası. Uygulanacak güvenlik sistemleri, teknik olarak en az 30 gün süreyle kayıt yapabilme kapasitesine sahip olacak.

Muğla Valiliği tarafından alınan bu kararın uygulanması ve denetlenmesi de Valilik tarafından yapılacak. Kamu güvenliğini ve düzenini korumak amacıyla alınan bu tedbirlerle, Muğla ilindeki umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin güvenliği sağlanmaya çalışılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muğla’da Umuma Açık İşletme Sahiplerine Zorunlu Güvenlik Kamera Kararı Alındı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin