1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sümela Manastırı’nda Patrik Stefanos Dinidis’in yönettiği ayin

Sümela Manastırı’nda Patrik Stefanos Dinidis’in yönettiği ayin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin önemli inanç merkezlerinden biri olan Sümela Manastırı’nda 11. kez gerçekleştirilen ayin, Gelibolu Metropolitine bağlı Patrik Stefanos Dinidis tarafından yönetildi.

Hristiyanların en kutsal azizesi Meryem Ana’ya adanan Sümela Manastırı, dünyanın en önemli ibadet mekanlarından biri olarak kabul ediliyor. Dinidis, ayin sırasında duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Müslümanlar, Hristiyanlar ve yurt dışından gelen Ortodoks konuklarımızla birlikte Meryem Ana’nın yüksek huzurunda toplandık. Ülkemizde ve dünyada sürekli barış ve dayanışma için dua ettik.” şeklinde konuştu.

Patrik Dinidis, sözlerine devam ederek, “Bugünkü ayinimiz için devletimizin izni ve yardımlarıyla gerçekleşti. Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’a minnettarlığımızı sunarız. Ziyaretçilere ve Ortodoks müminlerine patrik efendimizin selamını ve dualarını iletiyorum. Ayrıca Maçka halkının misafirperverliği için minnettarız. Bu duygularla Müslüman kardeşlerimizi ve tüm ziyaretçileri selamlar, hepinize sağlık ve afiyetler dilerim.” şeklinde konuştu.

Ayin, dua ve ilahiler eşliğinde sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sümela Manastırı’nda Patrik Stefanos Dinidis’in yönettiği ayin
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin