1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Pendik Kaymakamlığı’ndan Çakarlı Konvoy Skandalı!

Pendik Kaymakamlığı’ndan Çakarlı Konvoy Skandalı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pendik Kaymakamlığı, sosyal medyada paylaşılan muhtar ve muhtar adayının çakarlı araç konvoyuna ilişkin bir açıklama yaptı. 27 Mart 2024 tarihinde Velibaba Mahallesi muhtarı ve muhtar adayı olan Şükrü AYDEMİR’in, çakar tertibatı bulunan lüks araçlarla konvoy yaptığı görüntülerin paylaşıldığı belirtildi. Emniyet birimlerinin yaptığı uygulama sonucunda araçlardaki çakar tertibatının sonradan eklendiği tespit edildi. Bu durum üzerine araçlardaki çakar tertibatı sökülerek araç sahiplerine idari para cezası uygulandı ve TCK 179/3 (Trafik güvenliğini kasten tehlikeye düşürmek) maddesinden adli işlem başlatıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili sosyal medyada bir açıklama yaparak, “Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar lambalı) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullananlara asla taviz vermeyeceğiz” dedi. Bu konuda adli ve idari soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

Pendik Kaymakamlığı, Velibaba Mahallesi muhtarı ve muhtar adayının çakarlı araç konvoyuna ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntülerle ilgili bir açıklama yaptı. Muhtar adayı Şükrü AYDEMİR’in çakar tertibatı bulunan lüks araçlarla konvoy yapması üzerine emniyet birimlerinin inceleme başlattığı ve usulsüz çakar tertibatının sonradan eklenmiş olduğu tespit edildi. Bu durum üzerine araçlardaki çakar tertibatı sökülerek araç sahiplerine idari para cezası kesildi ve adli işlem başlatıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, çakar lambalı araçları mevzuata aykırı olarak kullananlara taviz vermeyeceklerini belirtti. Bu tür durumların trafik güvenliğini tehlikeye attığı vurgulandı ve adli ve idari soruşturmaların devam ettiği bildirildi. Sosyal medyada yapılan paylaşımların önemine vurgu yapılırken, halkın bu gibi durumlarda duyarlı olması gerektiği ifade edildi.

Pendik Kaymakamlığı, muhtar ve muhtar adayının çakarlı araç konvoyuna ilişkin yapılan inceleme sonucunda usulsüzlük tespit edildiğini açıkladı. Bu tür durumların trafik düzenini tehlikeye attığı ve yasalara aykırı olduğu belirtildi. Emniyet birimlerinin konuyla ilgili yaptığı uygulama sonucunda araçlardaki çakar tertibatının söküldüğü ve araç sahiplerine ceza kesildiği bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da konuyla ilgili net bir tavır sergileyerek, benzer durumlara izin vermeyeceklerini belirtti. yaşanan bu olayın gereken adli ve idari işlemlerle sonuçlanacağı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Pendik Kaymakamlığı’ndan Çakarlı Konvoy Skandalı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin