1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden 1 Nisan’dan Bu Yana 700 İşçinin İşten Çıkarıldığı İddialarına Yanıt: İşten Çıkarılanların Sayısı Açıklandı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden 1 Nisan’dan Bu Yana 700 İşçinin İşten Çıkarıldığı İddialarına Yanıt: İşten Çıkarılanların Sayısı Açıklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, AKP Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan’ın 1 Nisan tarihinden bu yana 700 işçinin işten çıkarıldığı iddialarına yanıt verdi. Belediye tarafından yapılan açıklamada, iddiaların belgeleriyle ispatlanmasının istendiği ve Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın göreve başladığı tarihten itibaren, belediye iştirakleri dahil olmak üzere 71 kişinin iş akdinin feshedildiği belirtildi.

Açıklamada, işten çıkarılan 71 kişiden 8’inin işe gelmediği halde maaş aldığı tespit edildi. Ayrıca, 6 kişinin “disiplinsizlik” gerekçesiyle, 39 kişinin ise seçim öncesi son bir yılda “siyasi amaçlarla” işe alındığının belirlenmesi üzerine işlerine son verildiği ifade edildi. Belediye başkanı Ahmet Akın’ın yaklaşık dört aylık süreçte iş akdini feshettiği işçi sayısının 71 olduğu, önceki dönem AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ise 1 Nisan 2019-5 Ağustos 2019 tarihleri arasında işten çıkardığı işçi sayısının 81 olduğu belirtildi.

İddialara ilişkin yapılan açıklamada, işten çıkarma kararlarının hukuki bir zeminde alındığı ve gerekli prosedürlerin takip edildiği vurgulandı. İşten çıkarılan işçilerin maaşları ve hakları konusunda herhangi bir mağduriyet yaşanmadığı belirtilirken, işçilerin durumlarıyla ilgili gerekli incelemelerin titizlikle yapıldığı aktarıldı.

Belediye yetkilileri, yapılan açıklamada iddiaların gerçek dışı olduğunu ve sadece siyasi amaçlarla yapıldığını ifade etti. İşten çıkarılan işçilerin seçim öncesi siyasi amaçlarla işe alındığı ve bu durumun tespit edilmesi sonucunda feshedildiği belirtildi. Belediye yönetiminin iş akdini feshetme kararlarının yasalara ve hukuka uygun olduğu vurgulanırken, işçi çıkarmalarının sadece performans ve disiplinle ilgili olduğu kaydedildi.

Sonuç olarak, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, AKP Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan’ın iddialarının gerçeği yansıtmadığı ve işten çıkarma kararlarının hukuka uygun bir şekilde alındığı belirtildi. Belediye yetkilileri, işten çıkarılan işçilerin haklarının korunduğunu ve herhangi bir mağduriyet yaşanmadığını vurgulayarak, iddiaların sadece siyasi amaçlarla ortaya atıldığını ifade ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden 1 Nisan’dan Bu Yana 700 İşçinin İşten Çıkarıldığı İddialarına Yanıt: İşten Çıkarılanların Sayısı Açıklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin