1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kastamonu’da Aile Hekimleri Yoğun İlgi Görüyor: Son 6 Ayda 800 Bin Başvuru!

Kastamonu’da Aile Hekimleri Yoğun İlgi Görüyor: Son 6 Ayda 800 Bin Başvuru!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kastamonu’da aile hekimlerinin varlığı, son 6 ayda 800 bin başvurunun olduğu aile sağlığı merkezlerinin hastanelerdeki yükü azalttığını gösteriyor. Sağlık Bakanlığı tarafından 2005 yılında hizmete alınan aile sağlığı merkezleri, kanser taramalarından aile planlamasına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunmaktadır. Kastamonu’da son 6 ayda yapılan taramalarda 13 kişiye meme kanseri, 8 hastaya kolon kanseri ve 9 hastaya rahim ağzı kanseri teşhisi konulmuş ve tedavilerine başlanmıştır.

Aile sağlığı merkezlerinde poliklinik, enjeksiyon, pansuman, tetkik ve tahlil hizmetlerinin yanı sıra aile planlaması gibi birçok hizmet sunulmaktadır. 15-49 yaş arasındaki kadınlar, gebe ve lohusa, bebek ve çocuk, obezite izlemi gibi gruplara özel hizmetlerle hastanelerin yükü azaltılmaktadır. Aile hekimliği sistemi 2008 yılında Kastamonu’da hayata geçirilmiş olup kentte 53 aile sağlığı merkezi ve 124 aile hekimi hizmet vermektedir.

Aile hekimleri, kişilerin sağlık problemlerini bilen ikinci kişi konumundadır ve hastaların koruyucu tedbirlerini alarak hastalıklardan korunmalarını sağlarlar. Kastamonu’da son 6 ayda aile hekimlerine 800 bin başvuru yapıldığı ve aile hekimliklerinin kişiler için en yakın sağlık kuruluşları olduğu vurgulanmaktadır. Aile sağlığı merkezleri koruyucu hekimliğin önemini vurgulayarak kişilerin hasta olmadan danışmalarını ve sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını teşvik etmektedir.

Karamuklar Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli aile hekimi Dr. Murat Bulut, hastalara rehberlik yaparak hastalıkların önüne geçmeye çalıştıklarını belirtmektedir. Hastaları hastalıktan önce takip ederek ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarına yönlendirerek bu kurumların iş yükünü hafifletirler. Bulut, aile hekimlerine başvurarak sağlıkla ilgili konuları çözmeye çalışmanın önemini vurgulamakta ve bu sayede hastanelere olan yükü azaltmanın mümkün olduğunu ifade etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kastamonu’da Aile Hekimleri Yoğun İlgi Görüyor: Son 6 Ayda 800 Bin Başvuru!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin